Montea-batterijpark Foto: Montea

Montea investeert 30 miljoen euro in batterijparken aan magazijnen

Montea gaat de helft van zijn magazijnen in België uitrusten met batterijparken, die energie afkomstig van bijvoorbeeld zonnepanelen kunnen opslaan. Ook in Nederland komen er dergelijke batterijparken, goed voor een totale investering van 30 miljoen euro.

De investeerder in logistiek vastgoed uit Aalst zal voor 17,5 miljoen euro batterijparken installeren aan veertien sites in België. De opgeslagen energie zal gebruikt worden voor de verlichting, verwarming en koeling van de logistieke centra, en om elektrische voertuigen op te laden.

In Nederland bekijkt Montea de mogelijkheid om batterijparken te plaatsen op zeven locaties, goed voor een investering van 12,5 miljoen euro.

"Door de installatie van batterijparken, kunnen we meer energie leveren aan onze klanten en helpen we het net te stabiliseren", zegt duurzaamheidsdirecteur ​Dirk Van Buggenhout in een persbericht. "Deze investering past dan ook perfect in de strategie van Montea om toekomstgericht en klimaatvriendelijk ondernemen te ondersteunen."

Het bedrijf verwacht een rendement van 12% op de investering.

De vastgoedportefeuille van het beursgenoteerde Montea omvat een totale verhuurbare oppervlakte van 1,9 miljoen vierkante meter, verspreid over 96 locaties.