Nieuws Oost-Vlaanderen Moore Stephens neemt element 61over

Moore Stephens neemt element 61over

Moore Stephens neemt element 61over

hqdefaultVanaf 1 januari 2016 maakt  consultingbedrijf element 61 deel uit van Moore Stephens Belgium dat zijn hoofdkantoor heeft in Drongen. Beide organisaties zetten 100% in op dynamisch ondernemerschap. Door de overname creëren ze samen een toekomstgericht dienstenaanbod, dat voortspruit uit het huwelijk van data en technologie.

element61 uit Diegem is het toonaangevende Belgische consultingbedrijf in BI, datwarehousing en performance management. Meer dan 40 senior consultants, met gemiddeld meer dan dertien jaar ervaring bieden samen meer dan 500 manjaren expertise aan. Hierdoor kan element61 zowel de capaciteit als de kwaliteit bieden die organisaties nodig hebben om Business Intelligence en Performance Management succesvol te implementeren.

“Data ontsluiten en analyseren is cruciaal geworden voor elke organisatie. Na jaren van investeringen in ERP en CRM systemen beschikken ondernemingen over grote hoeveelheden data die niet altijd even gemakkelijk of efficiënt worden aangewend. Kunnen beschikken over de correcte informatie en inzichten, is nochtans cruciaal voor een ondernemer om de juiste keuzes te maken”, legt Frederik Berckmoes-Joos, Chief Strategy Officer Moore Stephens Belgium, uit.

element61, dat sinds de start in 2007 elk jaar met zowat 25% groeide en jaarlijks zowat 15% van de omzet investeert in de persoonlijke groei van de senior consultants,  kan in de Moore Stephens Belgium organisatie sneller doorgroeien en zijn dienstenaanbod uitbreiden in de breedte en diepte.

Beide bedrijven geloven rotsvast in een toekomst waarin het financieel departement, en de onderneming in haar geheel, steeds verder gaan in de verbetering van de processen rond rapportering, analyse, planning, budgettering en consolidatie en dus finaal de optimalisatie van bedrijfsprocessen. De functionele kennis van de consultants en accountants van Moore Stephens Belgium is voor ons een verrijking in het kader van onze Analytics projecten.”

De huidige partners van element61 stappen allen mee in het aandeelhouderschap van Moore Stephens Belgium. Samen telt de accounting- en consultingfirma nu 380 medewerkers en 30 partners en boekt ze een geconsolideerde omzet van 45 miljoen euro. Stijn Vermeulen blijft aan het hoofd van de Business Analytics Business Unit en zal mee instaan voor de operationele en strategische leiding. Toon Puissant, Frank Lehouck, Bjorn Van Damme en Frederic de Schutter worden allen partner bij Moore Stephens Belgium.

Peter Verschelden, CEO van Moore Stephens Belgium, blikt verder vooruit. “We bouwen aan een firma die de juiste diensten in de markt zet om ons cliënteel niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst, optimaal te kunnen blijven ondersteunen. Met de komst van Hans Cools als co-CEO (ex Sanoma), hebben we iemand aan boord die ervaring heeft in transformatie en die met een frisse blik onze organisatie uitdaagt. In 2016 en in de jaren nadien willen we verder deze weg inslaan. Samen met element61 willen we in België een cruciale rol spelen
in Business Analytics. Het bundelen van onze krachten is de eerste stap.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.