Nieuws Oost-Vlaanderen MSI Services investeert 1 miljoen euro in nieuwe wasstraat

MSI Services investeert 1 miljoen euro in nieuwe wasstraat

MSI Services investeert 1 miljoen euro in nieuwe wasstraat

msiHet Lokerse bedrijf MSI Services dat zeven jaar geleden werd opgericht door Geert Braeckman, ontwikkelt een dubbele activiteit. Enerzijds is het bedrijf met zijn drie loodsen van samen 22.000 vierkante meter en daarnaast ook 10.000 vierkante meter buitenopslag een logistieke partner om opslag, overslag en transport aan te bieden aan derden. Anderzijds heeft MSI Services zich gespecialiseerd in het reinigen van kunststofverpakkingen zoals palletten, palletboxen, kratten, chocoladevormen, enzovoort.

Met die laatste activiteit werkt het bedrijf veel in opdracht van ondernemingen uit de farmaceutische sector, en voor voedingsbedrijven. “Omdat de eisen rond netheid almaar strenger worden”, zegt managing director Geert Braeckman, “neemt ook de vraag naar reiniging toe. Belangrijk is daarbij ook dat de gereneigde goederen bijzonder goed worden gedroogd.”

MSI Services beschikt over vijf volledig automatische was- en droogtunnels en nam vorige week een gloednieuwe was- en droogstraat in gebruik om kunststofpaletten te wassen en te drogen.  “We hebben daarvoor een investering gedaan van één miljoen euro”, zegt Geert Braeckman. “De lijn is dan ook uniek in haar soort en de grootste in Europa. Wij garanderen daarmee dan ook opperste netheid en droogheid volgens de strengste kwaliteitsnormen.”

Met die investering bewijst MSI Services alvast dat innovatie en ondernemingsgeest niet beperkt zijn tot wat startups doen in de blitse technologiewereld. Ook in meer klassieke sectoren zijn in Oost-Vlaanderen ondernemers aan de slag die onze welvaart mee onderbouwen, want de ingebruikname van de nieuwe was- en drooglijn zal ook gepaard gaan met een aantal nieuwe aanwervingen.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.