Nieuws Oost-Vlaanderen Murielle Scherre krijgt label Handmade in Belgium

Murielle Scherre krijgt label Handmade in Belgium

Murielle Scherre krijgt label Handmade in Belgium

murielle-scherre-300x200In mei 2013 lanceerde Unizo het label Handmade in Belgium met de bedoeling om echt authentiek ambachtelijke ondernemers te helpen om zich sterker te profileren. Dit gebeurde vanuit de vaststelling dat heel wat consumenten tegenwoordig op zoek zijn naar authentieke ambachtelijke producten, en dat er ook tal van ondernemers zijn die met veel passie op die vraag inspelen.

Maar de term “ambachtelijk” is in ons land in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Frankrijk niet officieel beschermd. Unizo kent het kwaliteitslabel dan ook enkel toe aan  ondernemers die aan stikte voorwaarden voldoen. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet zijn of haar product minstens voor 50 % ‘handemade’ zijn, heeft het product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn soort.

De groep van mensen die geboeid geraakt door het ‘maken van dingen’ groeit in ieder geval gestaag : jongeren gaan naar Technopolis voor de ‘techniekclub’, hun moeders en vaders maken en ontwerpen na het werk weer hun eigen kleding of meubelen, studenten staan in fablabs te experimenteren met nieuwe technologieën en machines…

Inmiddels zijn diverse ambachtelijke ondernemers de trotse eigenaar van het label. Vorige week is daar ook de Gentse lingerieontwerpster Murielle Scherre bijgekomen. Ze begon in 2003 met haar eigen lingerielijn Fille d’O en timmert sindsdien gestaan aan de weg in een soms moeilijke markt. “Ik ben erg blij met het label”, laat ze weten, “omdat het ook een erkenning is voor de firma Liebaert uit Deinze die prachtige stoffen maakt, voor het confectiebedrijf Celesta uit Wevelgem waar we de patronen laten snijden en maken en voor Quality Construct, een atelier uit Kemmel dat helpt bij onze ontwerpen. Het label kan ook het kwaliteitsimago van Fille d’O, het merk dat in Gent in een eigen winkel aan de vrouw wordt gebracht en wereldwijd in een aantal selecte winkels wordt verkocht, nog versterken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.