Nieuws Oost-Vlaanderen Na 10 jaar in dienst opent Jelle eigen frituur ‘Chasse Patat’

Na 10 jaar in dienst opent Jelle eigen frituur ‘Chasse Patat’

Na 10 jaar in dienst opent Jelle eigen frituur ‘Chasse Patat’

GENT – Jelle Van Belleghem (31) werkte 10 jaar lang in de bekende Gentse frituur De Frietketel, populair omwille van zijn uitgebreide vegan aanbod. Samen met zijn broer Iensen (27) opent hij nu zijn eigen frituur genaamd Chasse Patat op de IJzerlaan.

Een chasse patate wordt door liefhebbers van de wielersport wel eens gebruik om een uitzichtloze achtervolging op de kopgroep te omschrijven. Het is ook de naam van de gloednieuwe frituur op de Ijzerlaan, in het pand tussen het STAM en het Citadelpark, waar vroeger frituur Fritadel zat. Uitbaters Jelle Van Belleghem en zijn broer Iensen gaven de blauwe gevel een likje roze verf en schakelden de Gentse artiest Maarten Leenknecht in voor het schilderen van de sierlijke gevelletters.

Voor Jelle, die 10 jaar lang in De Frietketel werkte, is het een logische stap. “Toen frituur Fritadel door corona over te nemen stond, heb ik niet getwijfeld. Mijn broer besloot zijn job als zwemleraar op te geven en mee in de zaak te stappen. We fietsen veel samen, vandaar de naam van de zaak, en nu werken we ook samen”, zegt Jelle. “Omdat frituren tijdens de eerste lockdown mochten openblijven, was het een berekend risico om tijdens de tweede crisisperiode te openen.”

 

Plantaardig eten promoten

De broers eten plantaardig en dat zie je ook op het menu. Naast de klassieke frituursnacks zijn er heel veel vegetarische en veganistische bereidingen. De frieten worden bovendien in plantaardig vet gebakken. “Iedereen is uiteraard welkom, maar we willen plantaardig eten mee promoten. We merken trouwens dat veel vleeseters hier toch eens iets veganistisch proberen. Dat is tof om te zien”, zegt Jelle.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio