Dany Plettinx Fashion Floor Dany is bezig aan zijn laatste maanden met Fashion Floor. Foto: yjs

Na 21 jaar sluit Dany (56) de deuren van zijn modezaak: “Tijd om de wereld te verkennen”

Sint-Pauwels is straks een begrip onder de lokale kledingwinkels armer. Na 21 jaar trekt oprichter en zaakvoerder Dany Plettinx (56) de deur van zijn modezaak Fashion Floor in de Zandstraat achter zich dicht. “Dames van alle leeftijden werden hier jarenlang modieus aangekleed”, aldus Dany.

Op 8 februari 2003 zag kledingwinkel Fashion Floor langs de Zandstraat in Sint-Pauwels het levenslicht. De zaak viert vandaag dus haar 21ste verjaardag, maar dat is meteen ook het laatste extra kaarsje dat op de verjaardagstaart zal verschijnen. Zaakvoerder Dany houdt er na meer dan twintig jaar mee op en geeft zijn leven een nieuwe wending. “Voor mij is de cirkel rond en kijk ik uit naar een hoofdstuk in mijn leven”, vertelt Dany. “Ik zie wel wat er op mijn pad komt en wil graag een deel van de wereld gaan ontdekken en wat rondtrekken, maar dat is vooralsnog toekomstmuziek.”

Meer dan twee decennia was Fashion Floor een gevestigde waarde in de deelgemeente en konden dames van alle leeftijden er terecht voor de nieuwste modetrends. “Je kan echt wel stellen dat we hier vrouwen van achttien tot negentig over de vloer krijgen”, aldus Dany.

Babbel en koffie

“Het merendeel van ons cliënteel zijn mensen uit de buurt die er graag modieus bijlopen. Klanten die naar hier komen doen dat ook voor de bijhorende service die we steevast aanbieden. Hier nemen we uitgebreid de tijd om een babbeltje te slaan en bieden we hen een koffie aan tijdens het passen van de kleren. Daarmee hebben we ons jaar en dag proberen onderscheiden van bijvoorbeeld winkelcentra, waar alles wat minder persoonlijk is en alles snel moet gaan.”

Een bezoek aan Fashion Floor gaat steevast gepaard met een babbel en een koffie. Foto: yjs

Toch merkt Dany dat de winkelgewoontes na de coronapandemie nooit echt helemaal zijn hersteld. “De online lokroep van het snel en makkelijk kleren kopen, met daarbovenop nog kortingen is voor heel wat zelfstandigen zoals ik een hele slok op de borrel”, klinkt het. “Daarnaast is ook het personeelstekort binnen onze sector echt problematisch aan het worden. Het zijn allemaal factoren die hebben meegespeeld in de beslissing om te stoppen.”

Lofbetuigingen

Een beslissing die de vaste klanten van Fashion Floor niet onberoerd laat. “De afgelopen dagen leek het wel alsof we opendeurdagen hadden en iedereen nog een keertje wou langskomen”, zegt Dany.

“De vele lofbetuigingen doen enorm deugd, maar heel wat klanten die hier jaar en dag hun kleren kwamen kopen zitten de handen in het haar en weten niet meer waarnaartoe. Momenteel doen we een totale uitverkoop met kortingen tot min zeventig procent. Wanneer we precies definitief sluiten zien we nog wel, maar dit is zeker het allerlaatste seizoen dat we in de rekken hebben hangen. Klanten zijn welkom tot de laatste dag waarbij we zonder twijfel onze gekende service zullen aanbieden.”

Foto: yjs

Foto: yjs