Na 28 jaar stopt laatste Buurtslagers bij Lidl, nieuwe Bon’Ap opent in de plaats

AALST - Bon’Ap opent op 29 maart in de Kapiteintjesstraat, aan parking Keizershallen, een tweede maaltijdwinkel in de stad. Met de komst van de nieuwe voedingswinkel komt er na 28 jaar een einde aan het verhaal van Buurtslagers bij Lidl in Vlaanderen. Meat&More, het bedrijf achter Buurtslagers en Bon’Ap, wil zo inspelen op het evoluerende klantengedrag.

In totaal zullen er vanaf 29 maart 41 Bon’Ap winkels in Vlaanderen zijn. Meat&More, het bedrijf achter Bon’Ap, is dankzij de slagerijformule Buurtslagers niet onbekend in regio Aalst. Buurtslagers bestaat reeds meer dan 30 jaar en telt zo’n 140 slagerijen in supermarkten zoals Delhaize, Carrefour, Smatch en louis delhaize.

Buurtslagers was ook jarenlang actief binnen Lidl, maar op 25 maart sluiten de deuren van de laatste Buurtslagers in een Lidl-supermarkt, aan de Hopmarkt in Aalst, waardoor na 28 jaar dit verhaal eindigt.

“28 jaar geleden openden we onze eerste slagerij van Buurtslagers bij Lidl, toen nog met een bedieningstoog”, vertelt oprichter en CEO Geert Ally. “Maar doorheen de jaren is het eet- en koopgedrag van klanten grondig geëvolueerd. Vroeger lag onze focus enkel op vlees, nu ontzorgen we gezinnen door volledige maaltijden aan te bieden.”