Afbeelding7 Van multimedia naar sportschoenen: binnenkort opent Nike een winkel in de vroegere Fnac. Foto fvv

Na drie jaar leegstand: Nike plant nieuwe winkel in vroegere Fnac

GENT - Nike opent binnenkort een eerste winkel in Gent: het sportmerk huurt een van de grootste en bekendste winkelpanden, dat van de voormalige Fnac in de Veldstraat. Na drie jaar leegstand zijn er dus eindelijk concrete plannen voor het gebouw.

Het grote gebouw in het begin van de Veldstraat, met de opvallende vierhoeken in de gevel, staat sinds 2019 leeg. Het vastgoedvennootschap QRF kocht het pand vorig jaar voor 9 miljoen euro, maar zocht nog een huurder. Die werd nu gevonden: sportmerk Nike zal een winkel openen in het gebouw.

De huurovereenkomst gaat eind dit jaar in, en Nike betaalt 450.000 euro per jaar. Dat blijkt uit de resultaten van QRF in de eerste jaarhelft, die het bedrijf zelf bekendmaakte. Ondertussen diende de vastgoedvennootschap een aanvraag in om het pand te verbouwen om “aan de hedendaagse verwachtingen van een retailer te voldoen”.

 

Het pand kreeg tijdens de Gentse Feesten een tijdelijke invulling, maar nu zijn er definitieve toekomstplannen. Foto SHG

Het gebouw in de Veldstraat 88 werd gebouwd in brutalistische stijl in 1965. Het opvallende ontwerp is van Léon Stynen en Paul de Meyer, die ook het casino in Oostende en deSingel in Antwerpen ontwierpen. Opdrachtgever was de kledingketen C&A, die er de daaropvolgende jaren was gevestigd.

In de jaren ’80 kwam de boeken-, muziek- en multimediaketen Fnac in de plaats. In 2019 verhuisde die winkel naar een kleiner pand verderop in de Veldstraat. Het pand kreeg de voorbije maanden verschillende tijdelijke invullingen. Eerst als expositieruimte voor een tentoonstelling, en tijdens de Gentse Feesten nam nachtclub Fubar er nog zijn intrek.