Prik&Tik filiaal De Lokerse drankencentrale was ondergebracht in het GRUPO bedrijvencentrum. Het pand staat intussen leeg. Foto: if

Na sluiting van Lokerse Drankencentrale: “Geen probleem voor pakjesdiensten”

Het Prik&Tik filiaal, ook gekend als de ‘Lokerse Drankencentrale’, aan de Gentsesteenweg sloot vorige week definitief deuren. De zaak was eigendom van dranken De Wilde uit Zele en bestond zo’n vijf jaar.

“Onze klanten kunnen nog altijd terecht in onze hoofdzetel van brouwerij De Wilde aan de Spinnerijstraat in Zele of in de Moese Drankencentrale aan de Sint-Maartenommegangstraat in Moerzeke”, laten de uitbaters weten. De zaak in Lokeren bestond zo’n vijf jaar maar werd, mede door de coronacrisis, nooit echt een succes. De drankenhandel was ondergebracht in het Grupo bedrijvencentrum. Het pand staat intussen al leeg.

In de Lokerse Drankencentrale was ook een postpunt van Bpost gevestigd. Bpost laat weten dat de klanten van het betrokken postpunt voorlopig terecht kunnen in het postkantoor Lokeren Markt (Markt 69, 9160 Lokeren). “Maar we hebben sinds vorige week ook een nieuw pakjespunt geopend bij tuincentrum De Tuinkamer op de Eksaardebaan 100, op minder dan vijfhonderd meter van het gesloten punt”, laat Bpost woordvoerder Mathieu Goedefroy weten. “Begin augustus komt er nog een tweede pakjespunt bij. Ook dat zal vlak in de buurt zijn”, laat Goedefroy nog weten. “Voor aangetekende zendingen kunnen de klanten voorlopig terecht bij het postkantoor op de Markt.”

Bij De Tuinkamer worden niet enkel pakjes van Bpost maar ook van heel wat andere verdelers zoals PostNL, DHL, Mondial, Homer, GLS en UPS aangenomen.