Nieuws Oost-Vlaanderen Na twee jaar verbouwen vloeit er weer bier uit tapkranen van de Yucca: “Klaar voor een knallend jaar”

Na twee jaar verbouwen vloeit er weer bier uit tapkranen van de Yucca: “Klaar voor een knallend jaar”

Foto: fvv

Na twee jaar verbouwen vloeit er weer bier uit tapkranen van de Yucca: “Klaar voor een knallend jaar”

GENT – Het populaire studentencafé Yucca op het Kramersplein opent na twee jaar opnieuw de deuren. Na twintig jaar werd het pand volledig gerenoveerd met speciale verlichting en een tweede feestzaal. Om het nieuwe café feestelijk te openen organiseert de VEK volgende week een 48 uur durend feest.

Al meer dan twintig jaar baat de Gentse studentenvereniging VEK, de Vlaamse Economische Kring, het populair studentencafé Yucca op het Kramersplein uit. Liters bier vloeiden door de tapkranen. Het was een komen en gaan van studenten, maar al die jaren bleef het interieur wel onveranderd.

Na anderhalf jaar van renovaties is de Yucca volledig vernieuwd. Als je op het Kramersplein toekomt, herken je het gebouw bijna niet meer. De gevel kreeg een likje verf en de originele ingang is een nooduitgang geworden. Studenten moeten via een sasdeur hun geliefd café binnengaan.

Tweede zaal om te feesten

In het café zelf staat de toog nu tegen één van de muren. De toiletten zijn ook verhuisd naar het eerste verdiep en uitgebreid van twee naar zes. “Daar is ook een nieuwe zaal met een tweede bar voor een quiz of om te feesten als het beneden te druk is”, zegt praeses Laurens De Smet (22).

 

Het plan om de Yucca te renoveren ontstond enkele jaren geleden en de verbouwingen zelf begonnen tijdens de coronacrisis. Door de verplichte sluiting tijdens de tweede lockdown, besloten de VEK-studenten het pand volledig te verbouwen.

De plakkaten werden van de gevel gehaald en binnen werd alles gestript door de studenten zelf. Opvallend aan de nieuwe Yucca is ook de speciale verlichting: geen zwaaiende lichten meer, in het café maar LED-strips die veranderen afhankelijk van de muziek.

48 uur feest

De vernieuwde Yucca opende deze week opnieuw de deuren. Zaterdag vindt privé een plechtige opening plaats en komt voormalig VEK-praeses en federaal vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V) langs. “Waarschijnlijk zal die enkele pintjes met de glimlach tappen”, zegt De Smet.

Op maandag en dinsdag start de economische kring met een knallend startfeest voor de studenten: Yucca presents. “48 uur lang zal het café open zijn”, zegt De Smet. “We doen speciale acties en wie 48 uur blijft, krijgt een cadeau. We zijn klaar om er een knallend academiejaar van te maken.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.