Nieuws Oost-Vlaanderen Negentien Oost-Vlaamse bedrijven failliet in eerste week van maart

Negentien Oost-Vlaamse bedrijven failliet in eerste week van maart

Negentien Oost-Vlaamse bedrijven failliet in eerste week van maart

00000000000000failliet-00Er mogen dan nog positieve signalen komen uit de Europese economie, waarvan wordt gezegd dat ze eindelijk weer wat meer zal groeien, het is nog lang geen reden om euforisch te doen.

Nog altijd ligt de economische activiteit in de eurozone immers 1,9% lager dan begin 2008. De facto ligt ze op hetzelfde niveau als begin 2007 en dat betekent dat er in de eurozone acht jaar voorbij zijn gegaan zonder economische groei. In vergelijking met de trendontwikkeling van vóór de crisis tussen 1990 en 2008 is er zelfs sprake van een terugval met 17%. Bovendien zijn er in de eurozone nog altijd 4,7 miljoen jobs minder dan bij het begin van de crisis. Ook de Oost-Vlaamse ondernemingen worden niet gespaard: tijdens de eerste week van maart gingen opnieuw 19 ondernemingen over de kop, waaronder ook een voedingszaak en opnieuw enkele bedrijven uit de horeca. Meer informatie over de failliete bedrijven vindt u op www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.