Nieuws Oost-Vlaanderen Neri (24) en Erol (23) openen Bulgaarse specialiteitenwinkel ‘Balkan Market’

Neri (24) en Erol (23) openen Bulgaarse specialiteitenwinkel ‘Balkan Market’

Foto: dkr

Neri (24) en Erol (23) openen Bulgaarse specialiteitenwinkel ‘Balkan Market’

DEINZE – Afgelopen weekend opende ‘Balkan Market Deinze’, een winkeltje in Bulgaarse specialiteiten van Neri Angelova (24) en Erol Angelov (23) aan de Gaversesteenweg. De twee Nevelaars van Bulgaarse afkomst hopen met hun lekkernijen niet enkel andere expats, maar ook Deinzenaren te overtuigen van hun delicatessen.

Met ballonnen, hapjes en drankjes openden Neri en Erol hun winkel. Het koppel woont in Nevele en heeft een baby van 10 maanden oud. “We hadden een Bulgaars product nodig voor onze baby, maar we konden het nergens in de buurt vonden”, zegt Neri. “In Gent vind je hier en daar Bulgaarse specialiteiten, maar in deze omgeving niet. Daarom hebben we besloten om zelf maar een zaak te beginnen.”

Balkan Market specialiseert zich in alle Bulgaarse specialiteiten, van delicatessen en algemene voeding tot non-food. Dankzij hun opvallende vitrine vol feestballonnen kwamen de eerste nieuwsgierigen al snel een kijkje nemen. “We moeten onze winkel doen opvallen, want ons uithangbord is nog niet toegekomen”, zegt Neri.

Smeerbare paprika

“We hebben diverse specialiteiten, zoals lutenitsa. Dat is een smeerbare pasta op de boterham, hoofdzakelijk gemaakt van paprika, tomaat en aubergine. Je kan het vergelijken met hummus. We hebben ook sudzjuk, een gedroogde worst gemaakt van varkens- en kalfsvlees, en bamitsa, rolletjes van bladerdeeg, fetakaas, spinazie en pompoen.”

De twee hopen met hun specialiteiten een ruim publiek aan te trekken. “We merken dat Belgen heel erg open staan voor nieuwe ervaringen. We zijn altijd paraat om mensen uitleg te geven, of hen te laten proeven.”

‘Balkan Market’ is elke dag open van 10 tot 20 uur, behalve dinsdag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.