Nieuws Oost-Vlaanderen Netwerkorganisatie BNI lanceert op 31 mei nieuwe chapter in Ninove

Netwerkorganisatie BNI lanceert op 31 mei nieuwe chapter in Ninove

Netwerkorganisatie BNI lanceert op 31 mei nieuwe chapter in Ninove

bninoveBusiness Network International (BNI) is een internationale netwerkorganisatie die in 1985 in de Verenigde Staten ontstond en ondertussen wereldwijd actief is. Sinds 2012  is BNI ook in Vlaanderen aan een steile opgang begonnen. Inmiddels zijn er in Vlaanderen al meer dan veertig afdelingen, waarvan een tiental in Oost-Vlaanderen.

BNI staat eigenlijk voor een strak gestructureerde vorm van netwerken tussen ondernemers uit dezelfde regio met de bedoeling elkaar zo goed mogelijk te helpen. Kenmerkend voor elke regionale afdeling of “chapter” is dat zich slechts één persoon per beroepsgroep kan aansluiten. Als er bijvoorbeeld al een advocaat lid is, kan geen tweede advocaat lid worden. “Het verklaart ook waarom er bijvoorbeeld in Gent inmiddels drie afdelingen zijn”, zegt Dirk Verschueren, die verantwoordelijk is voor BNI Oost-Vlaanderen.  Elke chapter krijgt ook een eigen naam.

BNI organiseert informatiebijeenkomsten om het principe van de strak gestructureerde netwerking uit te leggen en van zodra een 25-tal kandidaat-leden zich bereid tonen om effectief tot het netwerk toe te treden, wordt een chapter opgericht. Dat is nu ook het geval in Ninove, waar op 31 mei BNI Neonifius wordt gelanceerd. “Omwille van  specifieke regels van BNI, wordt de chapter wel ingedeeld bij Vlaams-Brabant”, zegt stichtend lid Vicky Kiekens, die in Geraardsbergen het bedrijf Inside Story leidt, dat zich specialiseert in interieurinrichting.

De lancering vindt plaats vanaf 6 uur 30 bij Garage De Kimpe aan de Brakelsesteenweg.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.