Nieuws Oost-Vlaanderen Next Apps mikt op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid

Next Apps mikt op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid

Next Apps mikt op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid

000000stripappBryo, het project van Voka dat jonge mensen begeleidt naar ondernemerschap – organiseert opnieuw de Bryo Award uitreiking.Op zaterdag 31 januari 2015 geeft de organisatie het startschot van het nieuwe jaar. Maar dan wordt ook nog eens teruggekeken op het voorbije jaar en gaat veel aandacht naar de jonge starters die ondanks alle moeilijkheden aangeven dat er in Vlaanderen nog altijd  heel veel ondernemerstalent is.

De uitreiking van de Bryo awards, waarvoor nog tot 23 januari kan worden gestemd via de site www.bryo-events.be  zet dat extra in de kijker. Er zijn in drie categorieën telkens drie genomineerden aangeduid op basis van de adviezen van ervaringsdeskundigen en van het Bryo-netwerk. In de categorie  Bryo Rookie is Next Apps uit Eksaarde het bedrijf  dat de Oost-Vlaamse eer verdedigt.

Next Apps is een mobiel app bedrijf dat in augustus 2014 is opgericht door Wim Van Buynder en Christophe Todts en dat zich specialiseert in het bouwen van native apps voor IOS en Android. “We zetten in op het maken van nuttige en gebruiksvriendelijke apps”, zegt Wim Van Buynder.  “We spelen niet enkel een uitvoerende rol, maar zijn ook al betrokken bij het vormen van het concept. Simpliciteit staat bij ons voorop, zowel in onze meetings en ons plan van aanpak als in de vormgeving en de uitwerking van de apps.”

Naast de aangenomen opdrachten bouwt Next Apps ook eigen apps, waarvan het bedrijf overtuigd is dat ze een specifiek probleem kunnen oplossen. De twee oprichters hebben samen vijftien jaar ervaring in de digitale sector en hebben steeds de vinger aan de pols gehouden van technologische ontwikkelingen, trends en innovatie in de mobiele sector. “We zijn gespecialiseerd in user interface, user experience en app development”, zegt Wim Van Buynder nog.

Ondertussen ontwikelde Next Aps onder meer al “Tinder for Jobs” in opdracht van Accent Jobs. Maar het tweemansbedrijf werkte ook al voor klanten zoals Opel, GMAN, Eco-Distri en Pro-Wash.

“We creëren opbrengsten door apps op maat te bouwen van onze klanten”, zegt Wim Van Buynder nog. “We hebben voorlopig beperkte kosten, waardoor we in staat zijn om tegelijk aan een eigen product te werken. Dat is Stripapp, een zeer gebruiksvriendelijke app om een stripverzameling te beheren, die vorig jaar met veel succes werd voorgesteld op de boekenbeurs. Zodra Stripapp zelf geld begint op te brengen, kunnen we het kapitaal dat we verdienen met het maatwerk opnieuw inzetten voor de verdere groei van Next Apps.”

Next Apps wil nog meer het verschil maken door te blijven inzetten op native apps die nuttig, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk zijn. “Dit enerzijds door het verder uitbouwen van Stripapp en andere eigen ideeën. En anderzijds door als expert op te treden om samen met klanten mee te denken, hun projecten te helpen sturen, vorm te geven en te ontwikkelen”, besluit Wim Van Buynder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.