Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuw Gents horecaconcept is eiland van rust in en buiten de stad

Nieuw Gents horecaconcept is eiland van rust in en buiten de stad

Nieuw Gents horecaconcept is eiland van rust in en buiten de stad

000000000000ilehorHet project Ile En Ville, van  Michele De Maertelaere en haar kinderen Charlotte en MaximilienPeeters, ging in december 2014 van start. Op  korte tijd is Ile En Ville uitgegroeid tot één van de nieuwe places to be in de Arteveldestad. Het biedt immers een  combinatie van gezelligheid voor een “koffieklets” of theekransje, een verfijnde keuken bij de lunch en  luxueuze shopping want er wordt een zorgvuldig uitgekozen selectie aangeboden van mode, juwelen, meubelen, designobjecten, accessoires, lederwaren en boeken.

“Klanten krijgen op die manier een unieke shopervaring”, zegt Maximilien Peeters die in oktober 2015, minder dan een jaar na de opening van Ile En Ville, met Ile Hors Ville in Sint-Denijs-Westrem een tweede zaak opende.

Het gaat om een nieuwe wijnbar die naast een geraffineerde selectie van verrassende en klassieke wijnen ook zeldzame kazen, artisanale charcuterie en heerlijke broodsoorten aanbiedt. Net als in Ile En Ville lag de interieurinrichting in handen van Elle & M’s, de zaak van Michele De Maertelaere die zich specialiseert in inteieurinrichting, en net als in de eerste zaak zijn ook heel wat spullen uit het interieur van de bijzonder gezellig ingerichte bar, gewoon te koop.De combinatie van verfijnd eten, wijn en design spreekt duidelijk een welbepaalde doelgroep aan.

Maximilien Peeters staat nu in beide zaken in voor het algemene beheer, maar hij helpt in beide zaken ook in de keuken en de bediening. “Ik ben nog jong”, zegt hij, “en hard werken heeft me nooit afgeschrikt. Maar als Ile Hors Ville even succesrijk wordt als Ile En Ville zullen we natuurlijk bijkomende medewerkers moeten aantrekken.”

De jonge ondernemer bewijst alleszins dat er ook in de horeca nog altijd mensen met heel wat lef en een echte ondernemersgeest zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.