cccfedd0-b348-4be9-885f-d7ba96888095

Nieuw zorgbedrijf Adaptez haalt de innovatieve AssiStep naar België

GENTBRUGGE - Adaptez is een nieuw zorgbedrijf dat gespecialiseerd is op vlak van woningaanpassingen. Het bedrijf is erin geslaagd om de AssiStep naar België te halen. De AssiStep is een innovatief product die mensen helpt om veilig de trap op- en af te lopen. Het werd ontwikkeld door het Noorse bedrijf Assitech AS.

Voor sommige mensen kan de trap te moeilijk worden vanwege beperkte mobiliteit, verzwakte spieren en gebrek aan stabiliteit. Hierdoor worden de trappen thuis een dagelijkse klus en worden ze uiteindelijk vermeden.

Sommige mensen zullen hierdoor kiezen om beneden te wonen. Dit brengt meestal bouwwerkzaamheden met zich mee die vaak tijdrovend, slordig en erg duur zijn. Ook een traplift kan een oplossing zijn, maar ook hier hangt een kostplaatje aan vast en het zorgt ervoor dat je minder actief wordt.

Adaptez wil mensen zo lang mogelijk thuis laten wonen en ervoor zorgen dat ze actief kunnen blijven. Dit kan dankzij de AssiStep, die de gebruiker een stevige ondersteuning biedt voor bij het op- of aflopen van de trap. Het vermindert het risico op vallen en geeft vertrouwen.

Heel wat voordelen

De AssiStep is door zijn eenvoud goedkoper dan de alternatieve trapliften. De AssiStep werkt mechanisch, waardoor het nooit in panne kan vallen door stroomuitval of andere elektro problemen. Bovendien kunnen 65-plussers en mensen met een handicap een aanvullende premie krijgen van 50% van de kostprijs indien ze voldoen aan de criteria.

Ook voor zorgprofessionals

De AssiStep wordt dagelijks gebruikt in zorginstellingen en revalidatiecentra. Met behulp van de AssiStep kan men vroeger beginnen met het oefenen op de trap bij het revalideren. Gebruikers die revalideren van blessures of ziekten, kunnen meer activiteit en lichaamsbeweging krijgen dankzij de AssiStep.