Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe Belgische kapers op de Designkust

Nieuwe Belgische kapers op de Designkust

Nieuwe Belgische kapers op de Designkust

SINT-NIKLAAS – Na zich gedurende vier jaar alleen te hebben toegelegd op maatwerk en totaalprojecten in interieur, was voor Raf Vaerewyck en Pieter Van Snick van Atelier Piraat uit Belsele de tijd rijp om met een eigen collectie meubilair voor de dag te komen. Die is er intussen: de lamp, de kruk, het wandrek, de bank en de tafel van de collectie PIRAAT zijn klaar om voorgesteld te worden aan het grote publiek. Dat laatste mag tamelijk letterlijk worden genomen: van 18 tot 22 oktober vind je Atelier Piraat namelijk op het The Floor Is Yours-platform voor jonge, beloftevolle ontwerpers van de 26ste Biënnale Interieur in Kortrijk Xpo.

Respect voor de materie en de technische grenzen ervan: de collectie valt op door zijn grafische karakter en soms speelse stijl. Alle stukken zijn opgebouwd vanuit vlakke, tweedimensionale platen die zijn omgezet in een ruimtelijk object. “De meubelstukken zijn eigenlijk ontstaan vanuit de vragen die we kregen tijdens onze totaalprojecten. Het wandrek was de eerste toepassing van een modulair inzetbare oplossing en de lamp is daar een afleiding van”, vertelt Pieter Van Snick.

“Ons streven naar eenvoud hebben we in deze eerste collectie heel ver doorgedreven”, vult Raf Vaerewyck aan. “We gaan ervan uit dat de stukken zeker in de smaak zullen vallen bij mensen die ambacht én zin voor detail naar waarde kunnen schatten.”

Nieuwe studio

In het voorjaar van 2019 opent Atelier Piraat een nieuwe studio in de Nieuwstraat in Sint-Niklaas, met een toonzaal en winkel op de gelijkvloerse verdieping, en een werkruimte en bureau daarboven. “We kijken er erg naar uit om van daar te kunnen opereren”, verklaart Raf Vaerewyck. “Hier gaan we onze klanten op een nog professionelere manier kunnen ontvangen, kunnen we een grotere verwevenheid opbouwen met het stadsleven en zullen we natuurlijk onze collecties tonen.”

Collecties in het meervoud? Jawel: “De toekomst brengt hopelijk een mooie afwisseling tussen fijne totaalprojecten enerzijds en nieuwe meubels en objecten ontwikkelen anderzijds. We zijn al gestart met de uitbreiding van onze collectie tableware en homeware en stomen een alternatieve collectie klaar die meer toegespitst zal zijn op bureau- en kantoortoepassingen. Maar daarover later meer,” lacht Pieter Van Snick.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.