Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe bridal collectie van Gentse designer brengt ode aan het samenzijn

Nieuwe bridal collectie van Gentse designer brengt ode aan het samenzijn

Nieuwe bridal collectie van Gentse designer brengt ode aan het samenzijn

GENT – De hartstocht van het magische moment dat twee geliefden samenbrengt, de uitgelaten sfeer van het dansfeest in de vroege uurtjes en het samenzijn van al wie ons dierbaar is. De Gentse ontwerpster Eva Janssens vervat het allemaal in haar nieuwe collectie ‘ensemble’. Zeventien vurige en virtuoze looks die samen krachtige silhouetten vormen. Wij zeggen alvast volmondig ‘ja’.

Zeventien unieke en verfijnde bruidslooks die elkaar versterken wanneer je ze samen draagt, net zoals mensen elkaar versterken wanneer hun liefde samenkomt: dat is ‘ensemble’, de nieuwe bridal collectie van Eva Janssens. Waar de Belgische modeontwerpster met ‘silhouette’, de bruidscollectie uit 2021, nog inspeelde op de kleinere huwelijksfeesten en de bijhorende vraag naar minimalistische looks, gaat ze met ‘ensemble’ voor een meer exclusievere en uitgesproken bruidslook.

Kant, zijde, tule, satijn en zelfs kleur…. Het mag weer wat meer zijn. De onzekere tijden zijn er nog steeds, maar de nood aan en het dromen over een memorabel feest neemt stilaan weer de bovenhand. Met ‘ensemble’ vervult Eva het verlangen van de bruidjes die al lang uitkijken naar hun grote dag en die voor deze speciale dag een outfit willen die meer dan ooit ‘bruid’ uitstraalt.

 

Deze nieuwe collectie brengt tegelijkertijd een ode aan het samenzijn. Een huwelijksfeest is niet alleen het wonderlijke moment dat twee geliefden samenbrengt, maar ook van al wie hen dierbaar is. Om samen uitbundig en glamoureus de liefde te vieren.

“Ik ben het afgelopen jaar verder blijven groeien – ondanks corona – door mijn geloof in de liefde en het huwelijk, en door mijn flexibiliteit. Trouwdata werden verplaatst, jurken werden door ons langer dan voorzien gestockeerd, jurken kregen zelfs aanpassingen in functie van trouwlocaties … We zijn volledig voorzien om aan de noden van de bruid te voldoen en dat wordt ontzettend geapprecieerd”, aldus modeontwerpster Eva Janssens.

Elke bruid een uniek verhaal én unieke outfit

Met ‘ensemble’ neemt Eva iets meer risico’s en laat ze meer van haar persoonlijke stijl zien. Haar passie voor weelderige stoffen schemert door in een spel van harde lijnen die doorvloeien naar zachte, vrouwelijke bewegingen. Met luxueuze looks die passen in een hedendaags bridal ensemble tilt ze de lat net wat hoger en weet ze couture en ready-to-wear moeiteloos te verzoenen.

Een constante die echter altijd blijft, is het mix-and-match principe: de collecties en afzonderlijke stukken zijn zo ontworpen dat ze met elkaar in dialoog gaan. Elk stuk kan onderling gecombineerd worden, met een item uit een vorige collectie of later met je eigen garderobe (of een stuk uit je partners garderobe). Uiteindelijk is het de bruid en haar verhaal die de outfit uniek maken. Eva Janssens zorgt ervoor dat elke vrouw naar haar partner stapt als bruid, maar ook als zichzelf.

“Elk silhouet is uniek en op maat gemaakt voor de bruid in een stof, kleur en afwerking die ze zelf kiest. We zorgen voor een heel intiem en persoonlijk proces, op de agenda afgestemd van ieder bruidje, om te komen tot een outfit die als gegoten zit. We streven steeds naar slow fashion: tijdloze mode, die je nu kan dragen, morgen kan combineren en aan de volgende generatie kan doorgeven.”

‘Ensemble’ achter Eva Janssens

Eva ontwikkelt de collecties niet alleen. Van de naaisters die inspraak hebben over elk stuk dat gecreëerd wordt, haar man Ben die geregeld zorgt voor logistieke ondersteuning en fotografe Oona Smet die telkens weer zorgt voor inspirerende beelden: ‘ensemble’ verwijst naar de samenwerking van het team waar ze al jaren door omringd wordt om ieder stuk tot stand te brengen. En uiteraard is de nauwe samenwerking en waardevolle input van haar ouders Chantal en Geert Janssens. Zo ontwierp Chantal een reeks sprekende haaraccessoires die perfect passen bij de gehele nieuwe collectie. Samen ontwierpen ze ook sluiers. Zo creëert Eva Janssens met ‘ensemble’ een look die helemaal af is.

Eva Janssens stapte in 2009 mee in het familiebedrijf Janssens Fabrics & Tailoring. Haar talent om de persoonlijkheid van haar klanten te vertalen naar unieke ontwerpen mondde vier jaar geleden uit in een eerste bridal collectie. Vandaag, vier geslaagde collecties later, staat Eva aan het roer van Eva Janssens Bridal Design. Haar grootste troef om te blijven groeien ondanks corona is haar flexibiliteit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.