Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe CEO iMinds trekt nog nadrukkelijker de digitale kaart

Nieuwe CEO iMinds trekt nog nadrukkelijker de digitale kaart

Nieuwe CEO iMinds trekt nog nadrukkelijker de digitale kaart

danny-goderisiMinds, het Vlaamse digitale onderzoeks- en incubatiecentrum, heeft sinds midden december een nieuwe CEO in de persoon van  Danny Goderis. De benoeming werd op 17 december unaniem goedgekeurd door iMinds’ Raad van Bestuur en was geen verrassing.  Danny Goderis vervulde sinds mei al de rol van (acting) CEO, maar werd nu dus bevestigd in die rol.

Wegens het aangekondigde vertrek van iMinds oprichter en voormalig CEO Wim De Waele, werd Danny Goderis eind mei tijdelijk aangesteld als zijn opvolger.

De afgelopen drie jaar verdiende Danny Goderis zijn sporen als COO. In die functie hertekende hij de structuur van de organisatie, legde extra focus in het strategische onderzoek dat door iMinds wordt uitgevoerd, sloot raamakkoorden af met de vijf universiteiten en optimaliseerde de samenwerking.

“Danny heeft het ideale profiel om een kenniscentrum als iMinds te leiden”, aldus Lieven Danneels, voorziter van de Raad van Bestuur en bestuurder sinds 2007. “Hij heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in de internationale bedrijfswereld, waaronder het telecombedrijf Alcatel-Lucent, waar hij ondermeer de Benelux-afdeling van de Bell Labs onderzoekspoot geleid heeft. Hij heeft een PhD in de Wetenschappen en Master in Fysica. Danny is een man met een visie.”

“De afgelopen jaren heb ik kennis kunnen maken met de vele getalenteerde iMinds onderzoekers en bedrijven. Vlaanderen heeft alles in huis om digitaal onderzoek op de wereldkaart te zetten. Digitaal onderzoek met impact: daar staat iMinds voor”.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.