Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe datum voor Floraliën Gent

Nieuwe datum voor Floraliën Gent

Nieuwe datum voor Floraliën Gent

GENT – De Raad van Bestuur van Floraliën Gent (Koninklijke maatschappij voor Landbouw en Plantkunde vzw) heeft beslist, na overleg met de leden van de Algemene Vergadering, dat de volgende editie van Floraliën zal plaatsvinden van 29 april tot 8 mei 2022. Maar geen nood, ook dit jaar krijgen we een kort 6-daags hybride-evenement van 1 tot 9 mei.

“We hebben sedert vorige zomer een 8 tal scenario’s constant bijgewerkt in de hoop dat we corona konden voorblijven, deze week heeft onze Raad van Bestuur in samenspraak met o.a. de bevoegde overheden de knoop doorgehakt. Begin mei dit jaar is niet haalbaar voor een event zoals Floraliën met de verwachte 100.000 bezoekers of een gemiddelde van 10.000 bezoekers per dag”, zegt Alexander Vercamer, Voorzitter Raad van Bestuur.

Het oorspronkelijk thema “Mijn paradijs, mijn wereldse tuin” blijft voor editie 2022 behouden. Nu we met zijn allen meer en meer in bubbels leven en thuis vast zitten in de eigen omgeving of tuin, merken we dat veel meer mensen aandacht hebben voor fris groen en kleurrijke planten in hun tuin, woonkamer of terras.

Eerste hybride-evenement

Door dit nieuwe uitstel, de nieuwe editie was oorspronkelijk gepland in mei 2020, in volle lockdown, krijgen we als organisatie de kans om de vernieuwing verder door te zetten. In dit kader wordt voor mei 2021 een kort 6 daags eigentijds hybride-evenement voorbereid. “Deze gaat door van 1 tot 9 mei. We sluiten af op Moederdag, en dat is voor ons ideaal”, zegt Alexander Vercamer, Voorzitter Raad van Bestuur.

Het geplande hybride-evenement van mei 2021 moet Floraliën aantrekkelijk maken voor een nieuw en jonger publiek van “digital natives” en jonge gezinnen. “We werken aan een aanwezigheid vanuit Vlaanderen met verbanden naar verschillende locaties. Hoe dat er zal uitzien houden we nog even voor onszelf.”

 

Alle vouchers blijven geldig voor de editie Floraliën 2022 en alle klanten zullen geïnformeerd worden. Voor algemene info hierover is het emailadres individuele tickets (tickets@floralien.be), groepen (veerle@floralien.be) of VIP klanten (vip@floralien.be)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.