Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe De Krook ontvangt Startfest

Nieuwe De Krook ontvangt Startfest

Nieuwe De Krook ontvangt Startfest

De deuren van De Krook in Gent zijn geopend voor het publiek. Het gebouw maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject en huisvest onder andere een bibliotheek, café, studiezaal, experimenteerlabo’s en radiostudio’s. “De Krook is een broedplaats voor cultuur, kennis, onderzoek en ondernemerschap”, zegt Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Het Gentse bureau Coussee & Goris architecten en het Spaans-Catalaanse bureau RCR Arquitectes stonden in voor het ontwerp.

Stad Gent, Universiteit Gent en imec bundelen de krachten om in het nieuwe gebouw een gezamenlijke werking uit te bouwen, met steun van de Vlaamse overheid en de Provincie Oost-Vlaanderen. De Krook wordt een plek waar de Universiteit Gent en imec naar buiten kunnen komen met onderzoek, en een kweekvijver voor baanbrekende ideeën en innoverende start-ups. “UGent heeft nu de kans om meer naar buiten te treden met onderzoek en bezoekers te gaan betrekken bij de academische werking. Voor het eerst bouwt de universiteit een eigen publiekswerking uit, en dat zal zichtbaar zijn aan de uitgebreide activiteitenkalender”, vertelt Anne De Paepe, rector van Universiteit Gent.

Op 23 maart heet De Krook verschillende starters en pre-starts welkom. Startersfabriek, dat alle initiatieven gericht op starters in Gent bundelt, organiseert er dan Startfest. Verscheidene lezingen, panelgesprekken en workshops staan dan in het teken van initiatieven voor starters. Die moeten starters stimuleren om van start te gaan met een eigen onderneming in Gent. Onder andere ondernemers als Jan Roegiers van FranzGustav, Simon De Schryver van Kodibox en Hadisa Suleyman van Estate of mind komen er vertellen er over hun onderneming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.