Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe "just in time" masterclasses voor start-ups

Nieuwe "just in time" masterclasses voor start-ups

Nieuwe "just in time" masterclasses voor start-ups

aaaaaaekAntwerp Management School lanceert vanaf deze zomer drie nieuwe masterclasses voor start-
ups en scale-ups. Jonge snelle groeiers kunnen vanaf eind augustus een vierdaagse ‘Master
Class Investor Readiness’ volgen. In oktober en november volgen dan nog 2 andere masterclasses,  namelijk Organization Readiness en Personal Readiness.

Projectdirecteur is Eric Kenis, start-uppionier die in 2007 Bryo al boven het doopvont hield.
Kenis: “We hebben heel goed geluisterd naar jonge ondernemers en hun behoeften. Velen zeiden
dat ze na programma’s als IdeaLabs en Bryo behoefte hadden aan kortere diepgaandere begeleiding. Over welke onbeantwoorde vragen dat dan ging? Een grote groep zegt dat ze toch kampen met groeikrampen en efficiëntieverlies. De ondernemer moet tegelijk 24/7 op de markt zijn en zijn organisatie opbouwen. De MC Organization Readiness
biedt daar een antwoord op, met als centraal begrip tempomanagement.”

Maar allereerst gaat nog deze zomer de MC Investor Readiness van start. Drie kleppers nemen daarvoor de inhoudelijke leiding : Jurgen Ingels springt het meest in het oog. Hij heeft als ondernemer het klappen van de zweep leren kennen bij het zoeken naar en het omgaan met groeikapitaal en kan dus echt getuigen vanuit de praktijk. Ook Omar Mohout en Frank Maene nemen een dag voor hun rekening. Alle masterclasses eindigen met een evaluatiedag : via een readiness checklist en een ‘in your face’ groepsbeoordeling door jonge en mature ondernemers die ervaringsdeskundig zijn.

Eric Kenis: ”Voor Europa is deze aanpak een primeur. Enkel in Henley (UK) en op een paar plaatsen inde VS worden Investor Readiness programma’s just in time aangeboden voor ondernemers op zoek naar kapitaal. Onze programmatie zorgt ervoor dat ook mensen uit Brussel, Wallonië en wie weet zelfs de buurlanden voor 2×2 dagen zullen afzakken naar Antwerpen.”

Een bijzondere plek is er voor de MC Personal Readiness. Zegt Kenis daarover:
“De persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het ondernemersteam is de
sleutelfactor voor duurzaam succes. Te veel dreamteams lopen spaak. Teveel ondernemers
lopen te vroeg tegen hun grenzen aan. Dit kan beter. Daarom werken we samen met onze eigen collega’s van The Future Leadership Initiative binnen Antwerp Management School om te voorkomen dat ondernemers ‘hun eigen grootste vijand’ worden. Energiemanagement is een cruciaal begrip. Het gaat niet om een softe aanpak. We durven wel degelijk heel confronterend zijn voor de ondernemer. En we werken met een meetbare tool, namelijk een sensor die 72 uur op het lichaam kleeft en data doorgeeft voor een groeps- en individuele diagnose. Big data software en sensoren in een businessschoolopleiding zijn een absolute primeur.”

Alle programma’s lopen voor en door ondernemers. De Nederlandse Elise Meijer staat in voor de academische supervisie.

Of dit meer dan 200ste start-up initiatief nodig is? Kenis: ”Blijkbaar raken we toch een gevoelige snaar. Want zowel investeerders als jonge groeiers lieten ons weten dat ze onze master class een no brainer vinden.”

Voor de Master Class Investor Readiness die 27 augustus start, gaan de zitjes snel de
deur uit. Startende ondernemers die erbij willen zijn, schrijven dus best snel in.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.