Nieuwe Wondelgemse kledingfabrikant werkt samen met Indisch atelier

AAEAAQAAAAAAAAFVAAAAJDU2OGRjOTA5LTEzOWQtNDM2OS05MWIyLTYxNzNiZDJmNWVmYwLeen Antheunis combineert ondernemersbloed mat een hart voor het zuiden. Recent lanceerde ze het nieuwe bedrijf Happy Heart dat vrolijke kinderkleding op de markt brengt.

"We streven, over alle grenzen heen, naar schoonheid, duurzaamheid en geluk", geeft ze aan.

"We geloven in een mooie, kindvriendelijke en solidaire wereld waaraan iedereen kan meebouwen."

Tijdens de Gentse feesten opende Happy Heart trouwens een pop-up store die op behoorlijk wat belangstelling gemaakt.

"Het is echt niet zo moeilijk om ondernemerschap en een hart voor een voor een betere wereld te combineren", zegt Leen Antheunis nog. "Onze vrolijke collectie kinderkleding, van 0 tot 12 jaar, wordt met liefde en respect gemaakt in een kleinschalig atelier in India, dat we samen met onze Indische vrienden hebben opgericht."

Happy Heart werkt samen met ontwerperster Trudi Kleefeld, die met haar 25 jaar ervaring mee aan de wieg heeft gestaan van meerdere projecten die voor vele families een eerlijk loon en betere leefomstandigheden hebben gecreëerd.

"We werken ecologisch en eerlijk, maar steunen ook actief mensen die het moeilijk hebben", geeft Leen Antheunis aan. "We sponseren onderwijs, helpen moeders in moeilijkheden en hebben recent een tractor gefinancierd voor een landbouwgemeenschap in Isaan, de armste provincie in Thailand. We zijn goed vertrouwd met de soms moeilijke omstandigheden waarin de mensen in grote delen van Azië nog altijd moeten leven en daarom willen we altijd een groot deel van de omzet van Happy Heart gebruiken om deze lokale initiatieven te steunen."

De  Happy Heart collectie is gemaakt van zuivere katoen en alle jurkjes en rokjes zijn gevoerd. Binnenkort gaat het bedrijf ook van start met een collectie prematuur kleding, leuke T-shirtjes en rompertjes.

"Naast onze huiscollecties gaan we ook grappige gadgets en winterkleding aanbieden. Het spreekt vanzelf dat we daarvoor leveranciers zoeken die onze levensvisie delen", zegt Leen Antheunis nog.