Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwkomers maken meubels op maat

Nieuwkomers maken meubels op maat

Nieuwkomers maken meubels op maat

GENT – Oost-Vlaamse meubelmaker Hans Gruyaert kwam op het idee om zijn timmeratelier open te stellen voor nieuwkomers. Het doel is dubbel: frisse meubelen op maat maken én nieuwkomers een goede start bieden op de complexe Belgische arbeidsmarkt. Timmerwerkt, zo heet het initiatief, bood intussen een eerste stageplek aan zes nieuwkomers. Eén van hen is er sinds kort vast aan de slag. En de toekomstplannen zijn ambitieus.

Zelfstandig meubelmaker Hans Gruyaert wilde het plezier van meubels maken graag delen met nieuwkomers. Toen hij zijn idee deelde met ervaren sociaal werker Olivier Provost, werd Timmerwerkt een feit. “We willen met Timmerwerkt een plek bieden waar mensen aan de slag kunnen zonder dat ze op een muur van voorwaarden botsen, zoals taalkennis of vakvaardigheden”, vertelt Gruyaert.

Timmeren aan een warme samenleving

“We onderschatten hoeveel talenten en vaardigheden in België binnenstromen en maken daar veel te weinig ruimte voor”, vindt Provost. “Bij Timmerwerkt nemen we timmeren aan een warme samenleving nogal letterlijk.” Dat Timmerwerkt vorige week door de Startersfabriek van Stad Gent werd verkozen tot één van de Meest Innovatieve Sociale Starters, is een mooie bevestiging van het voorbije startjaar.

Hippe kleuren, speelse vormen

Timmerwerkt pakt heel bewust elk project persoonlijk aan. “We komen langs om te peilen wat de noden, wensen, verwachtingen en smaken zijn. Het ontwerp ontstaat samen met onze klanten. We bedenken vaak verrassende oplossingen voor ruimten met veel ‘hoeken en kanten’ of toveren een verloren hoekje om in veel opbergruimte”, legt Gruyaert uit. Zowel particulieren als bedrijven kwamen al bij Timmerwerkt aankloppen voor meubelprojecten op maat, want de meubelen zijn uniek en betaalbaar.

  

Timmer mee

Wie een meubel op maat bestelt, kan rekenen op een fris en uniek interieurstuk én steunt de tewerkstelling van nieuwe Belgen. Maar Timmerwerkt groeit en wil verhuizen van hun atelier in Zottegem naar Gent om makkelijker bereikbaar te zijn voor nieuwkomers én klanten. Zo’n verhuis én de inrichting van een schrijnwerkersatelier kost geld. Timmerwerkt zoekt daarom geëngageerde investeerders die hun schouders via een gunstige winwinner-lening mee onder het project zetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.