Nieuws Oost-Vlaanderen Niko ontvangt eerste disruptive innovation award van SPIE Belgium

Niko ontvangt eerste disruptive innovation award van SPIE Belgium

Niko ontvangt eerste disruptive innovation award van SPIE Belgium

Onlangs mocht Niko uit Sint-Niklaas de award voor disruptieve innovatie in ontvangst nemen. De gekende fabrikant van schakelaars en stopcontacten ontving de award voor zijn recent ontwikkelde universele afstandsbediening voor smartphone. Hiermee programmeer je de Niko detectoren met je smartphone. SPIE Belgium, met vestigingen in Lokeren en Aalter, is specialist in multitechnische diensten en reikte voor het eerst een dergelijke award uit tijdens de Challenge Innovation. Daarmee wil het bedrijf de leveranciers aansporen om innoverende beslissingen te nemen op het vlak van productontwikkeling, dienstverlening of bedrijfsorganisatie.

De award voor disruptieve innovatie, die Niko in de wacht sleepte, beloont geen loutere productverbetering, maar wel een innovatie die een nieuwe behoefte en zo een nieuwe markt creëert. “Eigenlijk hebben we slim gebruik gemaakt van de hoogstaande technologie die iedereen al op zak heeft: de smartphone. We leerden de smartphone met onze detectoren praten. En deze kleine ingenieuze afstandsbediening bood de oplossing”, zegt Liesbeth De Grave, sales manager projects bij Niko.

Zo’n 40 leveranciers met niet minder dan 159 verschillende projecten dongen mee naar één van de vijf verschillende awards. “We zijn zeer vereerd met de respons van onze leveranciers op deze Innovation Challenge. Niko slaagt erin om conventionele producten te koppelen aan het internet en de cloud. Ik ben aangenaam verrast om te zien hoe een toonaangevend bedrijf als Niko een nieuwe weg inslaat door out-of-the box na te denken over comfort en virtualisatie”, zegt Manu De Keuster, purchasing director bij SPIE.

Marktleider Niko wordt vandaag geleid door de derde generatie van de familie De Backer. Het bedrijf dat in 1919 werd opgericht door de broers Alphonse en Werner De Backer, commercialiseert zijn oplossingen vanuit vestigingen in zeven Europese landen: België, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Polen, Slowakije, en het Verenigd Koninkrijk. Het familiebedrijf stelt meer dan 700 mensen te werk.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.