Foto: JID Foto: JID

Nog tot vrijdag serveert Sam D‘Huyvetter hamburgers in idyllische tuin: “Nadien op zoek naar vaste locatie”

Het pop-up hamburgerrestaurant van Sam D’Huyvetter aan de Heuvelpoort gaat zijn laatste dagen in, langsgaan kan tot en met vrijdag. Definitief afscheid nemen hoeft echter voorlopig niet, de chef is op zoek naar een vaste locatie voor The Dudes.

4 juli was een mooie dag voor hamburgerliefhebbers: Sam D’Huyvetter – de man achter Bar Bask, Yalo restaurant en La Boucherie in Latem – opende een hamburgerrestaurant aan de Heuvelpoort met de klinkende naam ‘The Dudes’. Op de kaart: smashed burgers, gewone of kazige frietjes, cider, bier en natuurwijnen.

Het concept sloeg meteen aan, en toch gaan de deuren vrijdag alweer toe. Van in het begin gaf D’Huyvetter aan dat het om een pop-up ging, met kans op een verlenging wel. “We hebben besloten om toch even stoppen”, zegt de chef. “Maar we doeken het concept zeker niet op gezien het succes. We gaan op zoek naar een andere locatie.” (Lees verder onder de foto)

Foto: JID
Foto: JID

“De huidige locatie is magnifiek, maar beter geschikt voor een restaurant dan voor een hamburgertent”, gaat de chef verder. “Ik zou liever in het centrum zitten met mijn burgers. De locatie op de Zwijnaardsesteenweg gaan we overlaten, intussen gaan we op zoek naar een vast locatie voor The Dudes, waar de keuken en de bar samenzitten.”

Tijdens de zoektocht naar een geschikt pand, wil D’Huyvetter nog enkele ‘hamburger-guerilla-acties’ doen. Burguerilla’s. “De komende weken en maanden gaan we nog wat poppen op andere locaties, voor we ergens vast landen”, vat de chef het samen. “Hopelijk komen we snel terug.”