Nieuws Oost-Vlaanderen Nomadesk klaar om Noord-Afrika te veroveren

Nomadesk klaar om Noord-Afrika te veroveren

Nomadesk klaar om Noord-Afrika te veroveren

Screen Shot 2015-02-11 at 12.49.21Het in 2004 door Filip Tack opgerichte Nomadesk, met hoofdzetel in Sint-Martens-Latem is nog altijd één van Belgiës toptechnologiebedrijven. Het bedrijf, dat er de afgelopen jaren in slaagde om kapitaal op te halen bij de GIMV en bij de durfkapitaalgroep Nausicaa Ventures, heeft ondertussen vijftien mensen in dienst en kan wereldwijd mooie klantenreferenties voorleggen.

Nomadesk biedt diensten rond opslag in de cloud en het online delen en synchroniseren van bestanden en is dus een concrrent van onder andere Dropbox. “Ons unieke businessmodel dat gebaseerd is op samenwerking met diverse lokale partners, heeft ons de jongste jaren in staat gesteld om een mooie groei neer te zetten.”  De Belgische thuismarkt vertegenwoordigt daarin slechts een kleine fractie, want het bedrijf heeft ondertussen door samenwerking met giganten als Ingram Micro, SRF en Numéricable wereldwijd een sterke reputatie opgebouwd.

“Ons businessmodel dat gebaseerd is op samenwerking met lokale partners heeft een dubbel voordeel”, zegt Filip Tack. “Enerzijds vanuit het standpunt van de eindgebruiker die op die manier gemakkelijker te bereiken is en anderzijds omdat het voor ons een stuk makkelijker is om mee te surfen op de golven van de marketing- en salesinspanningen van die lokale partner.”

Nomadesk treft momenteel de voorbereidingen om in zee te gaan met een belangrijke operator die wil starten met een professionele  sync- en shareoplossing in Noord-Afrika. “De naam van die operator zullen we later bekend maken”, zegt Filip Tack nog, “maar we zijn alvast begonnen met de aanpassingen van ons platform in het Arabisch. En daarbij komt meer kijken dan alleen maar de vertaling, aangezien men daar ook van rechts naar links leest.”

Ook Nomadesk bewijst dus nog maar eens dat er nog altijd Vlaamse ondernemers zijn die in staat zijn om de wereld te veroveren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.