Nieuws Oost-Vlaanderen North Sea Port boekt nieuw record

North Sea Port boekt nieuw record

North Sea Port boekt nieuw record

GENT – Het havengebied Gent van North Sea Port overschrijdt voor het eerst de kaap van 8 miljard euro toegevoegde waarde, een nieuw record. Ook de werkgelegenheid en de investeringen stijgen. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de Nationale Bank van België.

Werkgelegenheid

De totale werkgelegenheid in het havengebied Gent steeg in 2016 van 63.245 naar 64.193 jobs. Een stijging van 1,5%.

De directe werkgelegenheid steeg met 0,5% tot 27.983 voltijdse jobs. De indirecte ging met 2,3% de hoogte in tot 36.210 jobs. In het havengebied Gent blijft de totale werkgelegenheid jaar na jaar toenemen of minstens stabiel.

Met de 34.179 jobs in de havengebieden van Vlissingen en Terneuzen en de 64.193 in het Gentse havengebied is North Sea Port als recente fusiehaven goed voor 98.372 (in)directe jobs. Tegen 2020 wil North Sea Port het aantal jobs doen stijgen tot 100.000.

Stijging toegevoegde waarde: een nieuw record

Het Gentse havengebied registreerde in 2016 een totale toegevoegde waarde van 8 miljard euro: 3,9 miljard euro directe toegevoegde waarde, voornamelijk in de goederenbehandeling, handel en de metaalverwerkende (+1,8%) en 4,1 miljard euro indirecte toegevoegde waarde (+2,6%). Dit is het tweede jaar op rij een record. Bovendien wordt voor het eerst de kaap van 8 miljard euro overschreden, met een totale stijging van 2,2%.

De toegevoegde waarde in de havengebieden van Vlissingen en Terneuzen bedraagt 5,4 miljard euro. Met de 8 miljard van het Gentse havengebied komt North Sea Port op een totaal van 13,4 miljard euro toegevoegde waarde.

Investeringen

In 2016 bedroegen de investeringen in het havengebied Gent 531 miljoen euro. Dit is een stijging van 3,6% en het hoogste peil van minstens de laatste 6 jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.