Nieuws Oost-Vlaanderen North Sea Port verwacht dit jaar 300 cruiseschepen

North Sea Port verwacht dit jaar 300 cruiseschepen

North Sea Port verwacht dit jaar 300 cruiseschepen

GENT – De autoriteiten van North Sea Port laten weten dat ze dit jaar om en bij de 300 cruiseschepen verwachten. Cruisetoerisme is een soms onderschatte activiteit in een haven, maar is toch ook goed voor flink wat inkomsten en bijkomend toerisme in het hele grensgebied.

Het belooft de komende maanden behoorlijk druk te worden in het havengebied van Vlissingen over Terneuzen tot in Gent, kortom de speeltuin van North Sea Port. Met de lente in zicht wordt immers ook een nieuw cruiseseizoen op gang gefloten. Het riviercruiseschip Swiss Tiara kwam vrijdag 9 maart door het Sluizencomplex in het Nederlandse Terneuzen gevaren om vervolgens aan de Rigakaai in het Gentse havengebied (België) af te meren. Met dit 5-sterren hotelschip, varend onder de Zwitserse vlag, wordt het cruiseseizoen voor North Sea Port op gang getrokken. Dit jaar worden 300 schepen verwacht.

Passagiers bezoeken Zeeland en Gent

Vanaf nu zijn er het hele jaar door haast dagelijks riviercruiseschepen te zien in het havengebied van North Sea Port. In Terneuzen meren er dit jaar 20 riviercruises aan. Ook in Vlissingen worden er enkele verwacht. In Gent – met een traditie van binnenvaartcruises – zullen er 280 afmeren. Dit brengt het totaal op ruim 300 binnenvaartcruiseschepen. Het merendeel van de schepen komt uit Duitsland en Zwitserland. De binnenvaartcruises brengen ruim 35.000 passagiers naar de grensoverschrijdende regio van North Sea Port. Tal van passagiers bezoeken Zeeland of gaan op stap in Gent.

In Gent zit het aantal binnenvaartcruises al vijf jaar boven de 200 schepen. In het voorbije jaar 2017 wist Gent met 268 schepen opnieuw een record te boeken. North Sea Port ontvangt naast riviercruiseschepen ook jaarlijks enkele zeevaartcruises: een handvol in Vlissingen en een tweetal in het Gentse havengebied.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.