Nieuws Oost-Vlaanderen NOWJOBS rekruteert studenten en vrijwilligers voor 4 vaccinatiecentra

NOWJOBS rekruteert studenten en vrijwilligers voor 4 vaccinatiecentra

NOWJOBS rekruteert studenten en vrijwilligers voor 4 vaccinatiecentra

GENT – Om op korte tijd voldoende medewerkers te kunnen inschakelen in de 4 vaccinatiecentra in het Meetjesland, doen die centra sinds vrijdag een beroep op NOWJOBS dat instaat voor de rekrutering en de HR administratie. Als digitaal uitzendplatform kan Nowjobs putten uit een “pool” van 260.000 ingeschrevenen, alsook 121.000 vrijwilligers. Meer dan 5.000 daarvan zijn studenten met een medische achtergrond.

Met de Nowjobs app kunnen vaccinatiecentra makkelijker de uitdaging aan om op korte tijd voldoende vrijwilligers en ook medewerkers met medische achtergrond te vinden. Dinsdag starten de 4 vaccinatiecentra in het Meetjesland (Aalter, Evergem, Lievegem en Sijsele) met medewerkers die Nowjobs aanlevert of die zich spontaan aanmelden bij de vaccinatiecentra. De payroll wordt ook voor de spontante instroom door Nowjobs verzorgd. Dinsdag is een opstartdag waarop de eerste oplage aan beschikbare vaccinaties ingeënt wordt.

Nowjobs is een 100% digitaal uitzendplatform voor bijverdieners, het is marktleider in digitale rekrutering en kan met haar app zeer snel inspelen op de noden van bedrijven die studenten willen inzetten om tijdelijke personeelstekorten op te vangen en grote flexibele poules op te bouwen. Naast de 121.000 vrijwilligers, zijn ook de meer dan 5.000 studenten met een medische achtergrond die Nowjobs direct beschikbaar heeft, troeven voor de vaccinatiecentra.

100% digitaal

In de 4 vaccinatiecentra van het Meetjesland kunnen ze op hun 2 oren slapen gezien Nowjobs 100% digitaal werkt en er daardoor voor hen geen HR administratie aan te pas komt. De hele personeelsadministratie verloopt digitaal alsook de prestaties worden automatisch verwerkt. Dit kan dankzij de koppeling tussen Nowjobs en de planningstool BOOK’U. Medewerkers van de vaccinatiecentra worden op het einde van elke week stipt uitbetaald.

 

Jobstudenten inzetten om bedrijven terug op te bouwen

Nowjobs is een onderdeel van House of HR. Op 4 jaar tijd is het erin geslaagd om met meer dan 10.000 bedrijven en organisaties samen te werken die allen van de app gebruik maken om snel personeel in te schakelen. Elke maand worden meer dan 10.000 bijverdieners flexibel tewerkgesteld. Zo slaagde Nowjobs er dankzij haar digitaal uitzendplatform in 2019 in om maar liefst 3.000 medewerkers te plaatsen op Tomorrowland, een samenwerking die sinds 2018 loopt. Sins september 2019 is de applicatie ook actief in Nederland.

Een belangrijke groep binnen het digitaal platform van Nowjobs zijn studenten. Zij kunnen gelijktijdig bedrijfservaring opdoen en een centje bijverdienen om hun studies te bekostigen als jobstudent. Daarnaast kan deze groep – die flexibel inzetbaar is – veel betekenen bij de heropbouw na corona.

“Wij zijn blij dat we vanuit Nowjobs studenten in tijden waar ze nauwelijks nog aan een studentenjob geraken aan werk kunnen helpen. De vaccinatiecentra kunnen we nu uit de nood helpen, maar los hiervan zou elk bedrijf een studentenplan moeten hebben want ze zijn het human capital van de toekomst. Studenten kunnen bijdragen om bedrijven na deze uitdagende coronatijden terug mee op te bouwen. Bedrijven die daarop inzetten geeft het ook een voorsprong in de war of talent die ondanks alles blijft aanhouden”, aldus Eline David, country manager Nowjobs.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.