Nieuws Oost-Vlaanderen Noyen neemt vleeswarenfabriek uit Sint-Niklaas over

Noyen neemt vleeswarenfabriek uit Sint-Niklaas over

Noyen neemt vleeswarenfabriek uit Sint-Niklaas over

Noyen Marc SmetsBegin dit jaar heeft Noyen nv het handelsfonds van de vleeswarenfabriek Marc Smet uit Sint-Niklaas overgenomen. Marc Smet is gespecialiseerd in de productie van witte en zwarte pensen, alsook in de fabricatie van kop. Deze vleeswaren vinden hun afzet vooral in Antwerpen, de Kempen en Oost-Vlaanderen, bij groothandelaars die de producten verder beleveren aan de kleinhandelaars in verse voeding. De productie werd overgebracht naar de gebouwen van Noyen in Evergem.

Jaarlijks meer dan 9 miljoen pensen

Al meer dan 50 jaar is Noyen nv specialist in de productie en verkoop van pensen van hoge kwaliteit. In de ateliers worden jaarlijks meer dan 9 miljoen pensen gedraaid. Alle grondstoffen hiervoor worden lokaal aangevoerd. Het varkensvlees bijvoorbeeld komt van boerderijen uit het omringende Meetjesland.

Noyen levert aan supermarktketens, grossiers en cateringbedrijven in België. Het versassortiment bestaat grotendeels uit pensen (grill- en barbecueworsten, witte worsten en bloedworsten, eindejaarspensen,…) en kookworsten. Een typisch erkend streekproduct is de ‘Echte Gentse paardenlookworst’ van Noyen die bij iedere friturist en slager uit de regio verkrijgbaar is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.