Nieuws Oost-Vlaanderen NTGent mag zich Oost-Vlaams VOKA-ambassadeur noemen

NTGent mag zich Oost-Vlaams VOKA-ambassadeur noemen

NTGent mag zich Oost-Vlaams VOKA-ambassadeur noemen

KurtOp 9 november vond in de Gentse Opera de lustrumeditie plaats van de verkiezeing van de Voka-ambassadeur Oost-Vlaanderen. Voorheen waren al vijf regionale ambassadeurs verkozen: Inside Matters uit de regio Aalst, Ingrizo uit de regio Meetjesland-Leiestreek, Aarova uit de  Vlaamse Ardennen, Smartphoto uit de regio Dendermonde en NTGent uit de regio Gent & Zeehaven.

Het  Gentse stadstheater NTGent kwam bij de provinciale verkiezing uiteindelijk als winnaar uit de bus. Een winnaar die heel goed past bij het dit jaar door Voka gekozen thema  “Terra Incognita”, waarbij op zoek werd gegaan naar creatieve ondernemers en bedrijven die vaak op een verrassende manier aantonen dat ze perfect kunnen omgaan met de snelle veranderingen van deze tijden.

NTGent is al 50 jaar actief en groeide uit tot een toptheater dat ook internationaal furore maakt. NTG doet 400 voorstellingen per jaar, waarvan 200 in Gent, haalt een zaalbezetting van  80% en een “omzet” van 8,5 miljoen euro.

Algemeen directeur Kurt Melens (foto) is dolblij met de ambassadeurstitel.  “Men beseft niet altijd dat het theaterbedrijf een zeer complexe omgeving is”, zegt hij. “We bewegen ons dagelijks in het spanningsveld tussen het realiseren van de droom van artistieke mensen aan de ene kant, en de zakelijke aspecten van cultuurproductie aan de andere kant. Bovendien hangen onze inkomsten voor een stuk af van subsidies en die kunnen van de ene op de andere dag worden gewijzigd.”

Kurt Melens is ook medeoprichter van Green Track Gent, een culturele denk- en doetank die economie en ecologie op een slimme manier wil verbinden.

Ook Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen toonde zich blij verrast. “Opmerkelijk is dat NTGent zichzelf als een exportproduct beschouwt. Zij gaan voortdurend op zoek naar nieuwe circuits en  nieuwe netwerken, dat is dus echt wel de toepassing van ons thema “Terra Incognita”. NTGent geeft blijk van  een grote ambitie en wil over 5 jaar een toonaangevend theatergezelschap zijn op de Europese podia.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.