Wim en Koen Floré, oprichters van o2o. Wim en Koen Floré, oprichters van o2o.

o2o biedt vanaf nu ook fietsleasing via Decathlon aan

Sportwinkelketen Decathlon opent zijn netwerk van Belgische winkels voor fietsleasing via o2o. Het netwerk van o2o Bicycle Leasing bestaat al uit meer dan 1.400 fietshandelaars. Door de samenwerking met Decathlon komen daar nog eens 33 extra winkelpunten bij.

o2o Bicycle Leasing is één van de grootste spelers in het Belgische fietsleaselandschap. Meer dan 1.300 bedrijven zijn klant, waaronder ook de Vlaamse overheid, HR Rail, Deloitte, Volvo en Proximus. Daardoor hebben meer dan 370.000 werknemers toegang tot een betaalbare fiets via fietsleasing. Er werken zo’n zestigtal collega’s in het bedrijf.

Lees ook: Gents fietsleasebedrijf o2o bundelt krachten met Duitsers om Europese markt te veroveren

o2o en Decathlon zijn al langer vertrouwde partners. Zo werken ze samen aan de circulariteit van leasefietsen, door de leasefietsen aan het einde van het contract via Decathlon beschikbaar te stellen als tweedehandsfietsen. Bovendien kunnen o2o-klanten ook bij Decathlon terecht voor vervangfietsen na schade of diefstal. Decathlon zelf biedt ook fietsleasing aan voor hun werknemers via o2o Bicycle Leasing.

“In het straatbeeld zie je heel wat mensen rondfietsen met een Decathlon fiets, en ook in de sportwereld is Decathlon niet weg te denken. Zo zijn er de Van Rysel fietsen die sterk opkomen en aan populariteit winnen dankzij hun uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, goede prestaties en de lovende reviews”, vertelt Erwan Segalen, Mobility Market Country Leader bij Decathlon.

Lees ook: o2o Bicycle Leasing wordt vaste fietsleasepartner van de Vlaamse Overheid

“Via fietsleasing kunnen werknemers genieten van een Van Rysel aan een fiscaal voordeel van ongeveer 40%”, zegt Geert De Rycke, CEO van o2o Bicycle Leasing. “Zo lease je een Van Rysel van 4.500 euro voor netto 57 euro per maand. Aan het einde van de rit kost heeft die fiets je dan ongeveer 3.111 euro gekost, inclusief dekking tegen schade en diefstal, pechbijstand en onderhoud”, vertelt Geert.