Officiële opening Ondernemerscentrum Meetjesland op 24 maart

000000000ocmeetjesland

Op 24 maart 2015 vindt om 11 uur de feestelijke opening plaats van de nieuwbouw bij het Ondernemerscentrum Meetjesland in Maldegem.

Deze industriële nieuwbouw is opgedeeld in vier modules van elk 450 m². Elke module bestaat uit een kantoorgedeelte, een ruime loods en de nodige sanitaire voorzieningen. Rondom het gebouw zijn er parkeerplaatsen, overdekte fietsenstallingen en laad- en loskades. Hoewel het gebouw een eenvoudige indeling heeft, is er veel aandacht besteed aan het duurzaam comfort van de gebruiker. Een laag energieverbruik staat voorop. Dit wordt bekomen door een hoge isolatie- en luchtdichtheid. Door een systeem van slimme koepels wordt er maximaal gebruikgemaakt van daglicht. Alle verlichtings- en verwarmingstoestellen vertonen een zuinig energieverbruik.

Het kantoorgedeelte kan naar behoefte van de gebruiker uitgebreid worden. Ook buiten het gebouw is duurzaamheid troef.  Door de aanleg van groen wordt gezorgd voor een aangename werkomgeving. Fietsers en voetgangers hebben een aparte toegangsweg.

Bij de opening van het gebouw zal gedupteerde Geert Versnick, voorzitter van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen een inleidende toespraak geven. Ook Marleen Van den Bussche, de CD&V burgemeester van Maldegem komt aan het woord, waarna Ingrid Deherder, projectmanager van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen nog duiding zal geven bij de duurzaamheidsaspecten van het gebouw.

"Een geschikte bedrijfsruimte vinden is voor jonge ondernemingen niet altijd evident", zegt Geert Versnick. "Vaak is het in de eerste levensjaren moeilijk in te schatten hoe snel het bedrijf zal groeien. Bovendien zijn veel beschikbare ruimtes niet aangepast aan de noden en behoeften van starters of doorgroeiers. De POM wil dergelijke ondernemingen tegemoet komen door bedrijfsruimtes en/of kantoorgebouwen gedurende korte tijd te verhuren."