Nieuws Oost-Vlaanderen Omzet van groep Ter Beke daalt maar resultaat verbetert

Omzet van groep Ter Beke daalt maar resultaat verbetert

Omzet van groep Ter Beke daalt maar resultaat verbetert

dsc01145__largeTer Beke, de specialist in vleeswaren en in bereide maaltijden, meldt over de eerste jaarhelft een omzetdaling met 7,9 miljoen euro. De omzet van de vleeswarendivisie daalde met 3,2 miljoen euro (-2,3%), die van de divisie bereide gerechten met 4,7 miljoen euro (-7,6%).

Maar dat is naar het zeggen van CFO René Stevens, bijna volkomen in overeenstemming met de plannen. “De omzetdaling is in beide divisies een gevolg van een onverminderd doorgedreven optimalisatie van het productgamma, waarbij een aantal minder rendabele referenties werden stopgezet. In de divisie bereide gerechten verloor de groep daarnaast wel een belangrijk contract in de Duitse markt. De groep doet er vanzelfsprekend alles aan om dit volume terug te winnen.”

De resultaten verbeterden echter want de recurrente winst voor belastingen en afschrijvingen steeg met 2,5% tot 16,3 miljoen euro. Dit is vooral een gevolg van de verhoogde focus op de rendabiliteit van het productgamma en de  verder doorgedreven kostenbeheersing in beide divisies.

“In de bereide gerechtendivisie weegt het verlies van een belangrijk contract in de Duitse markt op het resultaat”, herhaalt René Stevens. “Samen met de toenemende druk op de marges verklaart dit de lichte daling van het operationele resultaat in dit segment in het eerste semester. De groep heeft er echter vertrouwen in het verloren volume terug te kunnen winnen en countert de druk op de marges door bijkomende investeringen in efficiëntieverbeteringen in de fabrieken en door te investeren in vernieuwende producten en concepten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.