Nieuws Oost-Vlaanderen Onderneemster uit Belsele pioniert met diensten voor seniorenmarkt

Onderneemster uit Belsele pioniert met diensten voor seniorenmarkt

Onderneemster uit Belsele pioniert met diensten voor seniorenmarkt

00000000betinaKompanio uit Belsele is het eerste Belgische dienstverleningsbedrijf  dat senioren gezelschap en begeleiding op maat aanbiedt, zowel individueel als in groep. Zaakvoerster Bettina Vassallo merkte dat heel wat senioren kampen met beperkte mobiliteit, eenzaamheid en berusting in hun lot. Omdat ze daar iets aan wil doen, richtte ze in april 2014 Kompanio op.

Het bedrijfje organiseert kleine daguitstappen voor senioren en alleenstaande ouderen. “Dat doen we ofwel individueel of in kleine groepjes van maximum 6 personen en altijd met persoonlijke begeleiding”, zegt ze. “De deelnemers worden thuis opgehaald en veilig teruggebracht. De uitstap heeft altijd een culturerele, culinaire of muzikale achtergrond. De voorbije maanden hebben we onder meer Damme, Roubaix en Middelburg bezocht, een cruise gedaan op de Leie en bezoeken gebracht aan het Van Buurenmuseum en het Horta museum.”

Kompanio is het eerste Belgische bedrijf dat deze dienst aanbiedt. “In Nederland en Frankrijk bestaat het wel al”, zegt Vassallo, die voor de begeleiding van haar businessidee aanklopte bij Starterslabo Oost-Vlaanderen. Vassallo benadrukt dat haar dienst niet bezig is met thuis- of ouderenzorg maar wel een complementaire schakel is om senioren uit hun isolement te halen, om hen de kans te geven om hun tijd op een leuke manier door te brengen en om te genieten van hun leven.

Momenteel organiseert Kompanio twee tot drie uitstappen per week maar Bettina Vassallo heeft de ambitie om op termijn te werken met een netwerk van zelfstandige freelancers, die met haar volgens dezelfde normen en waarden kunnen samenwerken.  “Er is echt een grote nood aan deze dienstverlening en gezien de toenemende vergrijzing zal die de komende jaren alleen maar groter worden”, besluit ze.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.