Onderneemster uit Berlare zet in op verbindende communicatie

 

aaaaaavcVorig jaar  richtte Els Van Beveren het bedrijf Walk Your Talk op, dat training en coaching heeft in verbindende communicatie. De bedrijfsnaam lijkt een evidentie voor wie regelmatig leest over beste praktijken in management. Maar in veel organisaties hebben leidinggevenden het nog altijd moeilijk om echt in de praktijk de principes toe te passen waarvan ze nochtans een bevlogen aanhanger zijn. "Ik ben ervan overtuigd", zegt Els Van Beveren, "dat iedereen meer kan halen uit relaties dan vandaag het geval is. Maar daar is effectieve en verbindende communicatie voor nodig die uitgaat van de behoeften van de verschillende gesprekspartners. Zowel in een zakelijke context als in privésituaties kan verbindende communicatie veel misverstanden vermijden." 

"Mijn model van verbindende communicatie", zegt Els Van Beveren, "is gebaseerd op de visie van Marshall Rosenberg, de Amerikaanse psycholoog die dit jaar op 81-jarige leeftijd is overleden en naam maakte met zijn concept van geweldloze communicatie. Maar het gaat eigenlijk verder en onderzoekt de bron van frustraties en onmacht die vaak een rem zetten op de doelstellingen van organisaties."

Tijdens de opleidingen, coachings en workshops laat Els Van Beveren deelnemers ervaren wat hun eigen aandeel is in die soms frustrerende afloop en vooral ook wat ze er concreet kunnen aan veranderen. Vragen als "Hoe breng ik meer empathie in mijn relaties?" en "Op welke manier verhoog ik mijn impact terwijl ik toch respect blijf tonen?", krijgen een concreet antwoord.

Heel veel leidinggevenden, ondernemers of teamverantwoordelijken zijn volgens de onderneemster uit Berlare positief verrast na hun opleiding.  "Met onze unieke aanpak en methodiek openen we ogen en harten van mensen, en dit vertrekkend vanuit levensechte situaties, zodat de deelnemers naar huis kunnen met concrete actiepunten en haalbare toepassingen."

Tijdens de zomermaanden organiseert Walk Your Talk een actie waarbij het bureau aan klanten en sympathisanten vraagt om verbindende communicatie in beelden vast te leggen. "Tekeningen, foto's, symboliek... alles kan en alles mag zolang, de uitingen maar geen woorden bevatten. Via deze uitdaging willen we ervoor zorgen dat mensen hun omgeving bewuster waarnemen.  We werken hiervoor samen met  Cis Bauwelinckx van Ministerie van Unieke Zaken, een wenskaartjesbedrijfje uit Olen dat zich specialiseert in het spelen met woord en beeld en visueel vertaalster Frouke Vermeulen. Zij nemen de taak van jury op zich."