thumbnail_fv_FlowPilots09_200219

Onderneemster uit de Cipal Schaubroeck-groep is ICT Woman of the Year 2020

NAZARETH - De DataNews award ‘ICT Woman of the Year 2020’ werd weggekaapt door Dewi Van De Vyver, ambitieuze vrouwelijke onderneemster in de Cipal Schaubroeck-groep. Dewi is CEO van Flow Pilots, een bedrijf dat sinds 2017 voor 100% tot de Cipal Schaubroeck-groep behoort. De titel ‘ICT Woman of the Year’ is een mooie bekroning voor het traject dat Dewi de voorbije 8 jaar binnen Flow Pilots aflegde van Project Manager, over COO, tot CEO.

Dewi Van De Vyver is mede-oprichter van Flow Pilots. Zij timmerde van bij de start mee aan dit innovatieve bedrijf met focus op de ontwikkeling van digitale services. Ze stond aan de wieg van talloze vernieuwende projecten binnen haar bedrijf dat dankzij een flexibele, creatieve en professionele aanpak ICT-partner is van o.a. Assuralia, Soudal, Belfius, Westtoer, Axa, en Mylène.

Cipal Schaubroeck-groep

In april 2017 werd Flow Pilots 100% dochter van de Cipal Schaubroeck-groep. Deze groep met vestigingen in Geel en Nazareth ontwikkelt softwareplatformen voor lokale besturen. Een adres wijzigen, een reispas aanvragen, een geboorteaangifte doen, een bouwvergunning aanvragen, de inning van een belasting,… al deze zaken worden door de gemeentelijke ambtenaar afgehandeld via de softwareplatformen van Cipal Schaubroeck. Het bedrijf streeft er, samen met zo'n 550 medewerkers, naar om het werk van de ambtenaar te vereenvoudigen én de levenskwaliteit van de burger te verhogen.

De brede slagkracht en schaalgrootte van de groep bieden Flow Pilots de stabiliteit en ruimte om de groeiambities waar te maken. Dewi Van De Vyver benadrukt: “Dankzij de krachtenbundeling tussen Flow Pilots en Cipal Schaubroeck konden we verder groeien en nog meer innovatieve, gebruiksvriendelijke en digitale oplossingen ontwikkelen."

Leven makkelijker maken met technologie

Flow Pilots ontwikkelde o.a. de app waarmee de Antwerpse gemeenteraadsleden vandaag hun stem uitbrengen. Een ander project is ‘Buck-e’, dat de schoolgaande jeugd massaal aan het fietsen zet. Fietskilometers worden gemeten en beloond met een digitale munt.

Het dagelijks leven van mensen makkelijker maken met technologie is één van Dewi’s grootste passies. Zo heeft zij ook bijgedragen aan het ontstaan van Fairville, een virtuele slimme stad of gemeente als bron van inspiratie voor elk lokaal bestuur.

Award voor één, erkenning en motivatie voor velen

De Cipal Schaubroeck-groep is zeer trots dat Dewi Van De Vyver werd verkozen tot ICT Woman of the Year. Tegelijkertijd wordt het momentum benut om alle vrouwen in de groep te bedanken voor hun inzet.

Dirk Verstichele, CEO Cipal Schaubroeck: “We grijpen deze mooie gelegenheid graag ook aan om de dames in onze groep te motiveren om alle kansen te grijpen die zich voordoen. Wij ijveren voor nog meer diversiteit. Naast de vele mannelijke collega’s vullen de dames stuk voor stuk cruciale functies in, op alle niveaus en in diverse expertises. We hopen dat Dewi, als rolmodel, hen motiveert om zich verder te ontwikkelen en door te gaan in ons innovatieve klimaat. Daarom zetten we hen vandaag zeer graag in de bloemetjes!”