Nieuws Oost-Vlaanderen Ondernemen in 2030: experts gunnen je een blik in de toekomst

Ondernemen in 2030: experts gunnen je een blik in de toekomst

Ondernemen in 2030: experts gunnen je een blik in de toekomst

ZWIJNAARDE – De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) stelde op 30 augustus in Zwijnaarde de publicatie ‘Ondernemen in 2030’ voor. Daarin geven zestien experts hun visie over hoe de wereld er in 2030 zal uitzien. De omgeving waarin ondernemers vandaag actief zijn, verandert steeds sneller. EROV biedt ondernemers inzicht in deze wijzigende context. Door alert te zijn en nieuwe trends te detecteren, slagen we erin om de vooruitgang bij te benen, of zelfs een stapje voor te zijn.

Vijf van de zestien experts deden hun verhaal op het tweede congres Ondernemen in 2030 in 3 SQuare Zwijnaarde. Honderdzestig aanwezigen woonden het event bij. Zo gaf ir. Christophe Mouton, algemeen directeur van AZ Maria Middelares Gent antwoord op de vraag of robots, artificial intelligence en virtual reality, artsen en verpleegsters overbodig zullen maken. Pedro De Bruyckere, pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool, hield een betoog met betrekking tot de ongrijpbare generatie Z.

 

Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van het Nieuwsblad / De Gentenaar onderhield de aanwezigen vervolgens over de rol van de oude en nieuwe media in een veranderende wereld. Serge de Gheldere, klimaatexpert en ambassadeur van Al Gore, stelde overtuigend: bepaal je toekomst, ga voluit voor een circulaire en fossielvrije economie. Dr. Rogier De Langhe, economie-filosoof aan de UGent, vroeg zich ten slotte af of de (nieuwe) deeleconomie – het fenomeen waarbij consumenten elkaar gebruik laten maken van onbenutte consumptiegoederen – in staat zal zijn om het economisch landschap te hertekenen.

De publicatie is gratis te verkrijgen bij EROV via info@erov.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.