Nieuws Oost-Vlaanderen Ondernemende vrouwen stellen nieuw boek voor

Ondernemende vrouwen stellen nieuw boek voor

Ondernemende vrouwen stellen nieuw boek voor

00000000boekDe VRT startte onlangs samen met Elke Jeurissen, de oprichtster van de straffe madammen club, een zoektocht naar vrouwelijke experts om duiding te geven, omdat de openbare omroep vindt dat die rol van expert nog altijd te vaak wordt ingevuld door mannen terwijl er vrouwen genoeg zijn die dat net zo goed kunnen. De leuze van Elke Jeurissen is dan ook duidelijk : “Kom uit uw kot en leer van elkaar!”

Maar wat zorgt er dan voor dat we dat effectief durven? Deze vraag inspireerde Kris Colpaert en Karlien Eeman, respectievelijk  hr-consultant  en coach en change consultant en trainer bij organisaties als Mazda, Accenture en Microsoft om een boek te schrijven met de titel “Durf! 8 bouwstenen om uit je comfortzone te komen” (www.boek-durf.be) Het boek, dat is uitgegeven door de Gentse uitgeverij Yin Books van Laurence Verwee, wordt op 2 april officieel voorgesteld  en wil ondernemende vrouwen inspireren om hun grenzen te verleggen. Daarnaast wil het boek iedereen ondersteunen die zijn of haar  professionele als persoonlijke ontwikkeling succesvol vorm willen geven.

“Wij hebben vanuit onze professionele omgeving al meermaals ondervonden dat grenzen verleggen niet zo evident is”, zeggen de auteurs van het boek dat onder meer ingaat op “durven en doen”, “netwerken”, “positivisme” en “personal branding” en willen daarom met dit boek een steuntje in de rug bieden.

Het boek is theoretisch onderbouwd en het bevat eveneens interviews met grote namen zoals Elke Jeurissen, Sabine Appelmans, Wouter Torfs, Karolien Debecker en Sofie Dumont. Daarnaast staan er oefeningen en tips in die aanzetten tot actie.

Wouter Torfs, die zelf ook al succesvolle boeken schreef, is alvast overtuigd. “Een boek met kant en klare tips voor wie meer passie, veerkracht en vitaliteit wil en dat geschreven is door twee op en top vrouwelijke professionals. Ik heb er als man heel wat van geleerd.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.