Nieuws Oost-Vlaanderen Ondernemer Marc Van Wiemeersch fietst 24 uur voor Kom op tegen Kanker

Ondernemer Marc Van Wiemeersch fietst 24 uur voor Kom op tegen Kanker

Ondernemer Marc Van Wiemeersch fietst 24 uur voor Kom op tegen Kanker

EVERGEM – Op vrijdag 11 juni kruipt Oost-Vlaams ondernemer Marc Van Wiemeersch op de fiets, en dat voor maar liefst 24 uur lang. Dit doet hij in het kader van de lancering van zijn biografisch boek ‘Zeg maar Marc’. De opbrengst van het hele gebeuren en van de verkoop van zijn boek schenkt Marc aan Kom op tegen Kanker.

Marc Van Wiemeersch (65) stond 26 jaar lang aan het roer van verhuurbedrijf Van Wiemeersch in Evergem. Die fakkel gaf hij 2 jaar geleden door aan zijn zoon Koen, al kan je Marc nog steeds dagelijks terugvinden in de winkel en is hij nog zeer actief achter de schermen. “Er is in mijn lange carrière veel veranderd. De wijze van reclame maken, het personeel en de klanten zijn niet meer zoals vroeger. Daarom was het verstandiger om mijn zoon Koen de zaak te laten overnemen. Af en toe vraagt hij wel nog eens naar mijn mening en kan ik een gouden tip meegeven.”

Levensverhaal neergeschreven

Koen Van Wiemeersch: “Twee jaar geleden, naar aanleiding van het pensioen van mijn vader, heb ik hem een schrijfster cadeau gedaan om het boek van zijn leven te schrijven.”

Marc vult aan: “Ik wist van niets en wilde het eerst zelfs niet doen. Maar door te praten met Eveline Coppin van Boek van mijn leven kwam ik tot het besef dat ik toch wel wat te vertellen heb over de voorbije jaren. Uiteindelijk ben ik heel erg blij dat ik het gedaan het. Het boek is echt uit het hart, zonder verbloemingen. Ook de mindere periodes en tegenslagen komen aan bod.”

Boeklancering

Vorig jaar op 18 maart zou het boek in première gaan, gekoppeld aan een groot evenement. Dat kon uiteraard niet doorgaan. Meer dan 1 jaar later wilden Koen en Marc de lancering niet langer uitstellen en hebben ze er een sportieve uitdaging aan gekoppeld. “Ik ben al jaren wielertoerist en aangesloten bij een drietal clubs. Vijf jaar geleden fietste ik met enkele vrienden 1000km voor Kom op tegen Kanker nadat ik zelf het gevecht tegen kanker gewonnen had. Voor de lancering heb ik besloten om 24 uur te fietsen. De opbrengst van het event en het boek zal integraal aan Kom op tegen Kanker geschonken worden.

Marc fietst 24 uur voor het goede doel!

Marc Van Wiemeersch fietst van vrijdag 11 juni 15.00u. tot zaterdag 12 juni 15.00u. Tal van BV’s, waaronder Herman Verbruggen, Jelle Cleymans, Francky Van der Elst, Frank Hoste,… zullen op het evenement aanwezig zijn. Zelf deelnemen kan door ronden mee te rijden van 10km! Meer info over hoe je kan deelnemen vind je op www.vanwiemeersch.be/24u.

Tijdens het event is er aangepaste catering en worden ook enkele unieke wielertruitjes geveild van winnaars uit diverse internationale wielerklassiekers. De sportieve prestatie is live te volgen via Facebook op de pagina van Van Wiemeersch bv.

“Ik heb geen idee of het gaat lukken, want 24 uur wel heel lang om op een zadel te zitten”, lacht Marc. “Ik heb me alvast goed voorbereid. Los van de verkoop van het boek hopen we met deze actie zo’n 25.000 euro te kunnen verzamelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.