Nieuws Oost-Vlaanderen Ondernemers uit Lede openen ‘De Koffieklets’: “Een droom die werkelijkheid wordt”

Ondernemers uit Lede openen ‘De Koffieklets’: “Een droom die werkelijkheid wordt”

Foto Chris Bosseloo

Ondernemers uit Lede openen ‘De Koffieklets’: “Een droom die werkelijkheid wordt”

LEDE – Na vijf maanden hard labeur is De Koffieklets van Karen en Ben klaar. De gloednieuwe zaak opent voor het eerst de deuren tijdens het weekend van 17, 18 en 19 maart.

Dat Karen Triest (43) en haar man Ben De Gussem (43) uit Smetlede (Lede) bezige bijen zijn, is het minste wat er kan gezegd worden. Terwijl Ben nog elke dag fulltime gaat werken, baat Karen een wellnesscentrum uit, had ze tot voor kort een hondenkapsalon en verwezenlijkt het energieke koppel hun levensdroom. De vroegere B&B werd omgebouwd en ingericht tot een koffiehuis waar liefhebbers vanaf het komend weekend terecht kunnen voor een lekkere tas koffie, huisgemaakte wafels, pannenkoeken en roomijs.

“Met het hondenkapsalon ben ik gestopt”, vertelt Karen. “Ik was 22 jaar hondenkapster maar we hebben de keuze gemaakt om ons te focussen op de wellness en onze droom die nu werkelijkheid wordt, onze nieuwe zaak De Koffieklets. In 2018 startten wij met een foodtruck waarmee wij naar marktjes, feestjes en dergelijke gingen. In onze foodtruck serveerden we ook al onze wafels-op-een-stokje en onze bubbelwafels die we ook hier gaan serveren.”

Niet elk weekend

Omdat er dan toch een ruimte beschikbaar was en omdat het makkelijker is om op een vaste locatie de klanten te bedienen met al dat lekkers besloten Karen en Ben de foodtruck op stal te zetten en De Koffieklets te openen. “We hebben drie dochters en voor ons zal het makkelijker zijn dat we niet steeds op de baan zijn én tegelijk onze passie van wafels, pannenkoeken en ijsjes kunnen verderzetten vanuit onze thuisomgeving”, licht Karen toe.

Karen en Ben gaan allebei in de keuken staan, al zal dat in de praktijk toch net wat anders verlopen lacht Karen: “Ik denk dat mijn man vooral het keukengedeelte zal blijven doen en dat ik zal rondlopen om de mensen te bedienen.”

De Koffieklets opent volgend weekend voor de eerste keer de deuren en daar kijkt Karen echt naar uit. Het koppel kreeg al enorm veel positieve reacties op sociale media en zet zich alvast schrap voor het openingsweekend. “Het is eindelijk zover”, glundert Karen. “We gaan voorlopig niet elk weekend open, ik ben immers ook elke dag van de week bezig met de wellness. We gaan De Koffieklets vooral toespitsen op de mooie lange weekends en vakantieperiodes. We gaan via sociale media de mensen laten weten wanneer we open zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.