Nieuws Oost-Vlaanderen Ondernemerscentrum Meetjesland krijgt duurzaamheidslabel

Ondernemerscentrum Meetjesland krijgt duurzaamheidslabel

Ondernemerscentrum Meetjesland krijgt duurzaamheidslabel

OCMeetjeslandHet Ondernemerscentrum Meetjesland in Maldegem heeft een duurzaamheidscertificaat behaald. Het gebouw kreeg op 27 juni het BREEAM-label ‘Very Good’ opgespeld en dat is een mooie erkenning voor alle inspanningen die werden geleverd rond duurzaamheid.

Sinds 2000 vinden jonge starters onderdak in het Ondernemerscentrum Meetjesland op het Vliegplein in Maldegem. Een echt succesverhaal, waardoor er al vlug aan uitbreiding werd gedacht. En dus werd in maart 2015 achter het bestaande gebouw een nieuw gebouw geopend. De capaciteit van het Ondernemerscentrum steeg van drie naar zeven modules, en er werd 1.800 m² nieuwe bedrijfsruimte gecreëerd.

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen (POM), die eigenaar en beheerder is van het gebouw, heeft de lat voor deze uitbreiding hoog gelegd. Het nieuwe complex moest zo duurzaam en toekomstgericht mogelijk zijn, vanuit een voorbeeldfunctie voor potentiële huurders en kandidaat-bouwers.

Daarom werd er alles aan gedaan om een internationaal erkend duurzaamheidslabel te behalen, het zogenaamde ‘BREEAM-certificaat’. Dat bepaalt objectief de duurzaamheid van het gebouw en bewijst dat de ambities op duurzaamheidsvlak werden waargemaakt. BREEAM is een internationale duurzaamheidsstandaard voor gebouwen en bepaalt een globale duurzaamheidsscore. Deze wordt samengesteld met de scores voor management, gezondheid en welzijn, energie, transport, water, materialen, afvalbeheer, landgebruik en ecologie, vervuiling en innovatie.

POM-voorzitter Geert Versnick verheugt zich alvast over e toekenning van het duurzaamheidslabel waarmee het Meetjeslandse bedrijvencentrum duidelijk zijn voorbeeldrol ter harte neemt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.