Onderneming uit Deinze start met webshop voor onlineverkoop van kinderkledij

aaaaaaaaaaaaaakks

Recent richtten de ondernemers Teun Vanderghote en Ruben Gekiere van het bedrijf Progressive uit Deinze de nieuwe webshop kinderkledijshop.be op, voor de verkoop van tweedehands kinderkledij. "Heel wat ouders hebben vaak tientallen dozen op zolder of in de kelder staan waar veelal kwaliteitsvolle kledij bij zit", legt hij uit. "Veel van deze ouders zien het echter niet zitten elk stuk afzonderlijk te fotograferen, te prijzen en online te koop aan te bieden. Anderzijds kan het kopen van die kwalitatieve tweedehandskledij een gezin flink wat besparingen opleveren want kleren voor opgroeiende kinderen nemen altijd een flinke hap uit het gezinsbudget. Met onze nieuwe webshop spelen we in op de behoefte van online kopen en verkopen van tweedehands kinderkledij in België."

Vanderghote wijst erop dat er voorlopig geen einde komt aan de opgang van de e-commerce. De helft van de Belgische bevolking heeft online al kleren gekocht. "Maar zelf iets online aanbieden vraagt veel tijd en opvolging en wie als koper het internet opgaat, maakt zich soms zorgen over de kwaliteit", zegt hij. "Met de nieuwe webshop zijn zowel de koper als de verkoper zeker zijn van de betaling, de verwerking en de kwaliteit."

Nieuw is inderdaad dat de webshop niet alleen de site ter beschikking stelt maar ook de verkoop volledig afhandelt. De verkoper levert de kledij af, de shop controleert de kwaliteit, zorgt voor het online plaatsen en de verzending. Op die manier zorgen de initiatiefnemers voor een minimum aan werk voor de verkoper die op een ecologisch verantwoorde manier ook snel wat kan bijverdienen.

Kinderkledijshop.be werkt als een gewone webwinkel en moet dan ook zorgen voor een uitstekende dienstverlening en service. “Een voorbeeld hiervan is de snelle verzending én het klantvriendelijke retourbeleid” vervolgt Ruben Gekiere. “Uiteraard houden wij zelf de hoge kwaliteit nauwlettend in de gaten. Zo wordt elk kledingstuk zorgvuldig geïnspecteerd. Op die manier is de koper zeker dat er geen gebreken zijn bij de aangekochte goederen!”