Nieuws Oost-Vlaanderen Onderzoekscentrum Flamac viert tiende verjaardag met driedaags congres

Onderzoekscentrum Flamac viert tiende verjaardag met driedaags congres

Onderzoekscentrum Flamac viert tiende verjaardag met driedaags congres

flamacFlamac, een onderzoekscentrum dat gevestigd is op het Technologiepark in Zwijnaarde, heeft de laatste jaren wereldwijd een unieke positie uitgebouwd. Het heeft hiervoor automatische platformen ontwikkeld die het mogelijk maken om materiaalonderzoek tot een factor 10 te versnellen. Dit levert  bedrijven in zowel binnen- als buitenland een significant concurrentievoordeel voordeel op. Via sterke partnerships met bedrijven en andere onderzoekscentra, werden inmiddels al verschillende materiaalinnovaties gerealiseerd, onder meer op het vlak van zelfhelende materialen, zonnecelmaterialen, betonmaterialen en brandvertragende coatings.

“Onze missie blijft erin bestaan om onze competenties in high-throughput onderzoek voort uit te bouwen en ten dienste te stellen van de Vlaamse en internationale bedrijven”, zegt Leen Reynvoet van Flamac. “Op deze manier wordt innovatief onderzoek naar nieuwe materialen en formuleringen, hun eigenschappen en toepassingen versneld en verruimd.”

Naar aanleiding van zijn 10-jarig bestaan organiseert Flamac een internationaal congres in Gent van 2 tot en met 4 juni. Verschillende toonaangevende onderzoekers van chemische en materiaalbedrijven alsook universiteiten in binnen- en buitenland, zullen hierop aanwezig zijn. Het congres zal verschillende toepassingen toelichten, zoals materialen voor energietoepassingen, recyclage, nieuwe geformuleerde producten, computationeel materialendesign en geavanceerde karakterisatiemethodologieën.

High-throughput en combinatorische methoden bieden een efficiënte tool om de chemische samenstelling en processing stappen te variëren. Er is dan ook veel interesse uit de industrie om high-throughput technologieën in te zetten in materiaal R&D.. Naast mondelinge presentaties, zullen er ook posterpresentaties en een-op-eengesprekken worden georganiseerd. Sponsors zullen de gelegenheid krijgen om hun producten en diensten te demonstreren, informele gesprekken te houden met de deelnemers of via een expositiestand hun naambekendheid een boost te geven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.