Afbeelding1

Online platform koppelt stagiairs aan lokale bedrijven

De stad Sint-Niklaas wil jong talent door de matchingtool ‘Squire’ koppelen aan lokale ondernemers. Het stageplatform moet het voor zowel studenten als bedrijven gemakkelijker maken om de perfecte match en stageplaats te vinden. “Op die manier willen we jong talent langer aan onze stad binden“, aldus schepen voor Economie Ine Somers (Open VLD).

Sint-Niklaas profileert zich al langer als studentenstad en wil jong talent verder aan zich binden door ze meer toekomstperspectieven te geven in eigen stad en dus bij eigen ondernemers. Samen met het stageplatform Squire lanceert de stad een matchingtool om stagiairs te koppelen aan lokale bedrijven.

“Ik heb ook zelf als student ondervonden dat het vinden van een geschikte stageplaats is niet altijd even makkelijk”, vertelt Squire-oprichter Nour-Saïd Sebaoui. “Met het stageplatform Squire willen we het zowel voor studenten als bedrijven makkelijker maken om de perfecte match te vinden. Squire is volledig gratis voor studenten die op zoek zijn naar een stageplaats."

"Dankzij de samenwerking tussen de stad en Squire genieten de Sint-Niklase bedrijven die een vacature plaatsen op het platform een korting van 25 procent. Het merendeel van de stagiairs die een stageplaats vinden via Squire blijven bovendien ook actief bij het bedrijf in kwestie.”

War for talent

Ook bij het stadsbestuur vinden ze een dergelijke tool en geschikte manier om mee te strijden in de war for talent. “Jongeren van vandaag zijn het talent van morgen”, aldus schepen voor Economie Ine Somers (Open VLD). “Stageplaatsen zijn een win-winsituatie voor zowel studenten als ondernemers. Studenten zetten hun zo hun eerste stappen op de arbeidsmarkt en zo krijgen lokale ondernemers de kans om als eerste talent van eigen bodem te ontdekken. Door het stageplatform Squire willen we die twee partijen elkaar makkelijker doen vinden.”

Meer info via: www.squire.be