image00001

Ontdek de bartender in jou tijdens Bartender Camp

GENT/HAALTERT - Deze zomer pakt The Perfect Serve Agency uit met het gloednieuwe concept 'Bartender Camp' in Haaltert. Onder de vleugels van Lorenzo Waroux, ervaren docent bij de European Bartender School en Maite Lasoie, die zichzelf tot de top 10 beste bartenders ter wereld mag rekenen, word je in drie dagen klaargestoomd tot volwaardig bartender. Voor deze eerste editie slaat The Perfect Serve Agency de handen in elkaar met Charlie’s Events&More.

Maite Lasoie (27) en Lorenzo Waroux (30) zijn niet alleen verliefd op elkaar, maar ook op cocktails en gastronomisch eten. Lorenzo volgde verschillende cursussen en is een gerenommeerd mixologist. Na een opleiding tot kok bij Ter Groene Poorte volgde hij een opleiding in Amsterdam en werd hij gevraagd om een half jaar in Amerika (Miami en las Vegas) aan de slag te gaan als leraar aan de European Bartending School.

Samen met Maite runt hij The Perfect Serve Agency. Ook Maite volgde specifieke cursussen bij Diageo Bar Academy en The Wine & Spirit Education Trust. Ondertussen mag ze zich barista, mixologiste en gecertificeerd bierschenkster noemen. In 2019 haalde ze een plaats in de top 10 op de Diageo Belgium World Class. Omdat ze hun kennis graag doorgeven aan anderen, lanceert The Perfect Serve Agency nu een nieuw concept: Bartender Camp. Samen met Aurelie Lenaerts van Charlie’s Events&More organiseren ze vanaf juli wekelijks kampen die helemaal draaien rond cocktails.

Kamp op maat

“We mikken op jong en oud. Ook kinderen zijn meer dan welkom en hebben dikwijls al een verfijnde smaak en verrassende ideeën om eigen creaties te maken”, legt Lorenzo Waroux uit. Kinderen leren op de driedaagse spelenderwijs de heerlijkste en gezondste mocktails maken. Wanneer de volwassenen ondergedompeld worden in een stukje historie, kunnen de kinderen zich uitleven met een ingrediëntenzoektocht en clownerie. Het programma voor volwassenen wordt aangevuld met flair bartending, waarbij je als entertainer leert jongleren met de flessen. Het is de bedoeling dat je na drie dagen 15 verschillende cocktails kan maken. Het kamp wordt in glans afgesloten met een graduation diner.

Bartender Camp is voor iedereen toegankelijk vanaf juli tot en met september 2021 en is volledig coronaproof. “Ook restaurants en bars kunnen ons steeds contacteren voor bijscholing van hun personeel, of wat dacht je van een leuke teambuilding met je bedrijf of een gezellige girls of boys night out? De mogelijkheden zijn eindeloos”, aldus Lorenzo.

Zomerbar

Als de maatregelen het toelaten opent The Perfect Serve ook een zomerbar die tijdens het weekend in verbinding zal staan met het kamp. “Zo kunnen onze studenten meteen real life ervaring opdoen”, vertelt Maite, die vanaf nu de operationele leiding over The Perfect Serve Agency helemaal op zich neemt. “Lorenzo houdt zich voortaan vooral bezig met de organisatie van Bartender Camp en ik run zowel ons people agency als onze catering.”

“Het is Corona, maar wij hebben nog geen moment stilgezeten”, lacht Lorenzo. “We zijn volop blijven draaien aan de hand van take-away en zijn nu ook al volop bezig met nieuwe evenementen. Soms moet je als ondernemer creatief zijn, maar stoppen staat niet in ons woordenboek.”

Oost-Vlaamse bartender school

Lorenzo’s grote droom is de oprichting van een eigen bartender school. “Ik heb zelf les gegeven op de European Bartender school en wil dit concept ook naar hier brengen met een eigen The Perfect Serve Bar School”, vertelt hij enthousiast.

“Toen ik vroeger competitie deed in karting, was er een jongen die al van zijn 6 jaar naar een school ging waar hij alles over karting leerde. Ik wist op mijn 6 jaar ook al dat ik kok wilde worden en ik denk dat als je iets van kleins af aan al kan leren, je een grote voorsprong hebt. Ons huidig schoolsysteem biedt in mijn ogen nog onvoldoende mogelijkheden voor kinderen met een dergelijke passie voor horeca. Met onze kampen deze zomer kunnen we alvast kijken of het concept aanslaat.”

Klaar om jouw verfrissende cocktail uit eigen pols te shaken? Neem dan een kijkje op www.charlieseventsandmore.com om jouw plek te reserveren.