front_Ontex_Eeklo_srgb

Ontex gaat 80 miljoen chirurgische mondmaskers per jaar produceren

AALST/EREMBODEGEM/EEKLO - Ontex kondigt plannen om tegen september 2020 te starten met de productie van mondmaskers, met een capaciteit van ongeveer 80 miljoen IIR-type chirurgische mondmaskers per jaar.

"We investeren in de productie van chirurgische mondmaskers ter ondersteuning van zorgverleners en andere essentiële werknemers", zegt Annick De Poorter, Vice President van Ontex voor R&D, Kwaliteit en Duurzaamheid. "We willen deze mensen helpen beschermen, ook de werknemers van Ontex, die de maatschappij draaiende houden door essentiële goederen en diensten te leveren."

[caption id="attachment_69029" align="alignright" width="212"] Eeklo Plant Manager Jef Monballyu[/caption]

De chirurgische mondmaskers van het IIR-type, die gewoonlijk in ziekenhuizen worden gebruikt, zijn gepland om in de fabriek van Ontex in het Oost-Vlaamse Eeklo op een productielijn te worden gemaakt volgens de geldende voorschriften. Ontex heeft een gespecialiseerd machinepark besteld en leidt het personeel op om zich te laten certificeren voor de productie en om in september of vroeger te beginnen met de productie van mondmaskers. De nieuwe productie is een eigen initiatief van Ontex en ontvangt geen overheidssubsidie.

Om zorgverleners en andere essentiële werknemers vóór september de mogelijkheid te bieden om gezichtsmaskers te kopen, biedt Ontex de lokale autoriteiten een rechtstreeks contact met een vertrouwde leverancier van mondmaskers, die het bedrijf ook zelf gebruikt. Ontex verleent deze bijstand in de mate van het mogelijke, aangezien sommige overheden strenge regels hebben waarbij alleen hun bevoegde overheden het recht hebben om de aanschaf van beschermingsmiddelen tegen COVID-19 te coördineren.