Nieuws Oost-Vlaanderen Ontex knokt tegen inflatie: winstmarges onder druk

Ontex knokt tegen inflatie: winstmarges onder druk

Foto Belga

Ontex knokt tegen inflatie: winstmarges onder druk

AALST, BUGGENHOUT, EEKLO – De Belgische fabrikant van luiers en maandverbanden Ontex heeft in het eerste kwartaal te maken gekregen met sterke kostenstijgingen. Die hebben het resultaat van een besparingsoperatie volledig uitgewist. De winstmarges van het bedrijf komen daardoor opnieuw onder druk.

De Oost-Vlaamse luierfabrikant wist de omzet van de activiteiten die het wil houden te doen groeien tot 385 miljoen euro. Dat is een stijging van 13 procent tegenover vorig jaar. Het volume steeg met 11 procent, onder meer omdat Ontex belangrijke contracten kon binnenhalen, en ook prijsverhogingen leverden meer omzet op.

De recurrente ebitda (winst voor aftrek van intresten, belastingen, waardeverminderingen en afschrijvingen)  kwam uit op 21 miljoen euro, een daling met 49 procent op jaarbasis.

Gestegen grondstoffen

De omzetgroei en besparingen hadden een positieve impact, maar de wisselkoersen vielen negatief uit en ook de gestegen grondstoffen- en operationele kosten hadden een negatieve invloed. Het maakt dat de operationele winstmarge op jaarbasis 6,7 procentpunt daalde tot 5,4 procent.

Woensdag raakte bekend dat Ontex verkennende gesprekken voert met de investeringsmaatschappij American Industrial Partners over een mogelijke fusie met sectorgenoot Attindas. De besprekingen zitten volgens het bedrijf nog in een vroeg stadium.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.