Nieuws Oost-Vlaanderen Ontex opent nieuwe luierfabriek in de Verenigde Staten

Ontex opent nieuwe luierfabriek in de Verenigde Staten

Foto Belga

Ontex opent nieuwe luierfabriek in de Verenigde Staten

AALST – Deze week heeft de beursgenoteerde luierfabrikant Ontex een nieuwe fabriek geopend in Stokesdale in de Amerikaanse staat North Carolina. De nieuwe fabriek telt momenteel bijna honderd werknemers en gaat babyluiers produceren voor retailers en lifestyle-merken in de regio. Op termijn zouden daar ook andere productcategorieën bijkomen.

De fabriek in Stokesdale kwam er als aanvulling op de productie van Ontex in het Mexicaanse Tijuana, die de groeiende markt van retail- en lifestylemerken in Noord-Amerika bevoorraadt.

“We zijn trots om te investeren in lokale productie binnen de Verenigde Staten. Zo komen we tegemoet aan de groeiende vraag naar onze essentiële hygiëneproducten van miljoenen Noord-Amerikanen”, vertelt Ontex-CEO Esther Berrozpe.

“Dankzij deze investering kunnen we produceren en leveren aan beide kusten van Noord-Amerika: een belangrijke markt waar we aanzienlijke mogelijkheden zien om te groeien en ons bedrijf te ontwikkelen.”

Ontex investeerde eerder al in het nabijgelegen Reidsville, toen het een fabrikant van dameshygiëneproducten overnam. Wereldwijd werken er zo’n 9.000 mensen voor Ontex in 21 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aalst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.